Νέο αντάρτικο βουλευτών της ΝΔ: Ζητούν διευκολύνσεις για "κόκκινα δάνεια"

Νέο αντάρτικο βουλευτών της ΝΔ: Ζητούν διευκολύνσεις για "κόκκινα δάνεια"

Νέα πρόταση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για διευκολύνσεις στα "κόκκινα δάνεια", με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή

Νέο αντάρτικο των γαλάζιων βουλευτών ενάντια στην πολιτική λιτότητας του Γιάννη Στουρνάρα. Μετά το φόρο ακινήτων και την υπαναχώρηση του υπουργού Οικονομικών, 29 βουλευτές της ΝΔ ζητούν τώρα νέες διευκολύνσεις για όσους δυσκολεύονται με την αποπληρωμή των κόκκινων δανείων τους.

Συγκεκριμένα, ερώτηση για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων και εξαγοράς τους από τους οφειλέτες, στο ίδιο ποσοστό (επί της αρχικής αξίας) με εκείνο της πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds, κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή οι 29 της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή.

Σημειώνοντας πως αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στην Πορτογαλία, οι βουλευτές προτείνουν στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη, να δοθούν τρεις δυνατότητες στους δανειολήπτες των «κόκκινων» δανείων:

Είτε να επιμηκύνουν τον χρόνο αποπληρωμής τους, είτε να τα εξαγοράσουν σε μειωμένη τιμή κατόπιν διακανονισμού με την τράπεζα, ή να δοθεί στον οφειλέτη το «προνόμιο της προτεραιότητας» -να ερωτάται εάν θέλει αυτός να αγοράσει το δάνειό του και εφόσον ο ίδιος δεν μπορεί οικονομικά να ανταποκριθεί, να έχει δικαίωμα να προτείνει αυτόν που θέλει να εξαγοράσει το δάνειό του (συγγενικό ή άλλο πρόσωπο), στο ίδιο ποσοστό επί της πραγματικής αξίας του δανείου, όπως αυτό θα πωλείτο σε ξένα funds.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζαμτζής για μισθούς βουλευτών: Ξεραίνουν το σκ**τό τους για να ζήσουν

Γαλάζιο "αντάρτικο". Ερώτηση 22 βουλευτών για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων

SHARE:

24Media Network