Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Το 1453 ξεκίνησαν οι κατακτήσεις μας

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Το 1453 ξεκίνησαν οι κατακτήσεις μας
Ρ. Τ. Ερντογάν AP

Να μην παραδώσουν την Κωνσταντινούπολη στους... Έλληνες κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει τη διαφαινόμενη ήττα του "εκλεκτού" του υποψηφίου στις επερχόμενες επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.

Νέο κρεσέντο λαϊκισμού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Βλέποντας τον “εκλεκτό” υποψήφιο δήμαρχο του κόμματός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του Εκρέμ Ιμάμογλου, στον οποίο ο Ερντογάν “χρεώνει” ελληνική καταγωγή, ο Τούρκος πρόεδρος ανέλαβε προσωπικά δράση, πραγματοποιώντας μπαράζ προσωπικών προεκλογικών συγκεντρώσεων λίγο πριν τις επαναληπτικές κάλπες.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στο Σαντζάκ, ο Ερντογάν είπε: “Δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες”.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης συμπλήρωσε: “Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453. Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; Σε εμάς”.

Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να μην… χαροποιήσουν τους Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής, “όπως έγινε στις 31 Μαρτίου, που έγραφαν για τονΈλληνα που κατέκτησε την Πόλη”.

“Ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ήταν οι Έλληνες. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι; Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή; Αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα δουλέψουμε πολύ. Πρώτα ο Αλλάχ, θα τα γυρίσουμε τούμπα όλα αυτά”, κατέληξε ο Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, ο Εκρέμογλου συγκεντρώνει το 54% των ψήφων, με τον Γιλντιρίμ να ακολουθεί με ποσοστό 45%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version