Συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές και τη διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές και τη διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
istock

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατόπιν αιτήματος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε στην ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: “Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης”.

Η συζήτηση λαμβάνει χώρα κατόπιν αιτήματος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Δείτε ζωντανά τη διαδικασία:

Σημειώνεται πως η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη συζήτηση “όνειδο για τη χώρα”. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η συζήτηση αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από πρόταση της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Θα μιλήσουν ακόμη στην Ολομέλεια ο Αντιπρόεδρός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Κώστας Αρβανίτης.

Στη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη, θα μετάσχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται να αποτυπωθεί ο έντονος προβληματισμός για την έλλειψη πολυφωνίας των ΜΜΕ στη χώρα μας, όπως καταγράφεται και στην κατάταξη της Ελλάδας από την οργάνωση “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” στην 108ηθέση της ελευθερίας του Τύπου.

“Οι προσπάθειες να αποτραπεί η συγκεκριμένη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κινήσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, έπεσαν στο κενό” αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα