Νίκος Παππάς: Aντιμετώπιση fake news μέσω του μητρώου διαδικτυακών ΜΜΕ

Νίκος Παππάς: Aντιμετώπιση fake news μέσω του μητρώου διαδικτυακών ΜΜΕ

Ο κ. Παππάς τόνισε τη Βουλή - παρουσία της Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας- ότι το μητρώο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εργαλείο ρύθμισης του τοπίου έναντι των ψευδών ειδήσεων

Εργαλείο που θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των fake news χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, το μητρώο διαδικτυακών επιχειρήσεων που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Βουλή παρουσία της Επιτρόπου ψηφιακής πολιτικής Μαρίγια Γκάμπριελ. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες ή και η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει αναπτύξει Μητρώο Διαδικτυακών ΜΜΕ το οποίο «χαρτογραφεί το χώρο του διαδίκτυου» και επιτρέπει στις επιχειρήσεις ΜΜΕ να προστατεύονται από τη λογοκλοπή. Επισήμανε, όμως, ότι το Μητρώο είναι δυνατόν να λειτουργήσει και ως ένα «εργαλείο» για την ρύθμιση του χώρου απέναντι στο φαινόμενο των fake news.

«Το Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος διαφημιστής στη χώρα κι αν μια επιχείρηση δεν είναι εγγεγραμμένη δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμισης. Άρα πρόκειται για ένα εργαλείο, το οποίο θα μπορούσε να παίξει ρόλο με όρους διαφάνειας και πολύ έντονα στοιχεία αυτορρύθμισης του τοπίου» εξήγησε ο κ. Παππάς. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι το υπουργείο θα παρακολουθήσει το θέμα και θα συμβάλλει στο σχετικό διάλογο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα