Νόμος του κράτους ο εφαρμοστικός

Νόμος του κράτους ο εφαρμοστικός
ΒΟΥΛΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με 202 ναι, 80 κατά και ένα "παρών" υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος, για συντάξεις και περικοπές

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 202 ψήφους υπέρ και 80 κατά και 1 “παρών”, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών “Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν. 4046/2012”. το οποίο περιέχει το ψαλίδι σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Πρόκειται για τον εφαρμοστικό νόμο με τον οποίον περικόπτονται μισθοί, συντάξεις καθώς και οι αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Αναλυτικά, από τους 21 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι είχαν διαγραφεί λόγω του ότι είχαν καταψηφίσει την γενική αρχή του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας οι κ.κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάνης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Αναστάσιος Καρυπίδης και Θεόφιλος Καρυπίδης  ψήφισαν υπερ των νέων μέτρων, η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιωργος βλάχος Μιχάλης ΓιαννάκηςΤσιαμπίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος ΓκιουλέκαςΧρήστος Ζώης, Γιώργος Καρασμάνης Γιώργος Βαγιωνάς αποφάσισαν να απουσιάσουν από την διαδικασία αν και στην συζήτηση ήταν παρόντες ενώ οι Ελενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Σπύρος γαληνός, Παναγιώτης Μελάςκαι Μαρία Κόλια – Τσαρουχά έμειναν σταθεροί στις αρχικές τους απόψεις και καταψήφισαν.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργος Κασσάρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος ΚατσούραςΘεόδωρος Παραστατίδης, Τσετίν Μάνταζη, Γιάννης Αμοιρίδης επέμειναν στο ΟΧΙ, Χρήστος Μαγκούφης και Δημήτρης Καρύδης υπερψήφισαν , η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε παρούσα ενώ αρκετοί από τους πρόσφατα διαγραφέντες ήταν απόντες .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα