Νοτοπούλου: Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Διαβάζεται σε 2'
Κατερίνα Νοτοπούλου
Κατερίνα Νοτοπούλου EUROKINISSI

Σε δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου εξήγησε γιατί θεωρεί το ενδιαφέρον της ΝέαςΔημοκρατίας για τα ΑΜεΑ υποκριτικό.

“Με χαρακτηριστικό τρόπο αναδεικνύεται καθημερινά η τεράστια διαφορά μεταξύ των λόγων και των εξαγγελιών της κυβέρνησης, με την πραγματικότητα που επικρατεί σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου” σημειώνει την Πέμπτη σε δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πως “λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε διοργανώσει ολόκληρη επικοινωνιακή φιέστα για να παρουσιάσει τη δήθεν εθνική στρατηγική για τα Άτομα με Αναπηρία, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Όπως αποδεικνύεται όμως, δεν έχει φροντίσει ούτε για τα στοιχειώδη για να διασφαλίσει την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία παντού και την κατοχύρωση ίσων ευκαιριών για τη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Ένα παιδί με αναπηρία αναγκάστηκε να παραμείνει σε συνθήκες καύσωνα για αρκετή ώρα σε γκαράζ πλοίου, που εκτελεί δρομολόγια επειδή δεν υπήρχε ράμπα για ΑμεΑ στο πλοίο.

Είναι δυνατόν να μην έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια και μάλιστα κατά την τουριστική περίοδο, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές των πρωτοκόλλων προσβασιμότητας;

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εξαντλεί τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της στην επικοινωνιακή διαχείριση των πραγμάτων και να ασχοληθεί με την πραγματική παραγωγή έργου και την επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα