Νοτοπούλου: Άγεστε από τον νεομακεδονισμό του κ. Τζιτζικώστα και φέρεστε από την ακροδεξιά σας πτέρυγα

Νοτοπούλου: Άγεστε από τον νεομακεδονισμό του κ. Τζιτζικώστα και φέρεστε από την ακροδεξιά σας πτέρυγα
Η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου Eurokinissi

Επίθεση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τη ΝΔ για την στάση τους έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Άγεστε από τον νεομακεδονισμό του κ. Τζιτζικώστα και φέρεστε από την ακροδεξιά σας πτέρυγα” τόνισε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου επικρίνοντας έντονα την στάση της ΝΔ, αλλά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Κ. Νοτοπούλου χαρακτήρισε την Απόστολο Τζιτζικώστα “νεομακεδονομάχο” με “λαϊκίστικα, ανιστόρητα, απαράδεκτα συνθήματα” κι επισήμανε στη ΝΔ ότι “για μικροπολιτικούς λόγους φτάσατε να διακυβεύετε το εθνικό συμφέρον”, καθώς “ξέρετε πολύ καλά ότι η Συμφωνία δεν παραβιάζει τις εθνικές γραμμές”.

Η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο εκρηκτικό πολιτικό κλίμα με “επικηρύξεις βουλευτών, αυγοπόλεμο, τάγματα εφόδου στην Βουλή”, καθώς και τον χθεσινό εμπρησμό στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη. “Είμαστε συνηθισμένοι σε ακροδεξιούς τραμπουκισμούς, εσάς δεν σας προβληματίζει ο συγχρωτισμός με την Χρυσή Αυγή;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η Κ. Νοτοπούλου.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης αναφέρθηκε στις οικονομικές παραμέτρους της Συμφωνίας των Πρεσπών θυμίζοντας ότι “διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο μερών αναπτύσσονται σταθερά” κι ότι με σειρά διακρατικών έργων που προϋποθέτουν “αγαστή συνεργασία” με την Βόρεια Μακεδονία η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο. Η Κ. Νοτοπούλου τόνισε ότι το υπουργείο επί των ημερών της αντιπολίτευσης “είχε καταντήσει το κομματικό σας μαγαζί”, ενώ η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε μία “ενεργητική αναπτυξιακή πολιτική στα Βαλκάνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα