Ντόκος: Η Τουρκία δεν θα τα "βάλει" με την Exxon Mobil

Ντόκος: Η Τουρκία δεν θα τα "βάλει" με την Exxon Mobil

Ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ τόνισε ότι θα είναι κίνηση game changer για την Ελλάδα εάν η Αθήνα προχωρήσει τις έρευνες νότια της Κρήτης, δημιουργώντας έναν ενεργειακό διάδρομο Κύπρου-Ελλάδας που θα προμηθεύει την Ευρώπη.

Η Τουρκία θα στείλει κατά πάσα πιθανότητα δικό της ερευνητικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ ακόμη και αν δεν κάνει τελικά έρευνες, εκτίμησε μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" με τους Αντώνη Φουρλή και Στέλλα Γκαντώνα ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Θάνος Ντόκος.

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να στελεχώσει τον "Πορθητή" ωστόσο για λόγους τακτικής η Άγκυρα θα στείλει το γεωτρύπανο αφού κινδυνεύει να μείνει εκτός των "ενεργειακών δρόμων" και των κερδών που αυτοί θα έχουν μελλοντικά.

Κατά τον ίδιο η Τουρκία δεν θα τα "βάλει" με την Exxon Mobil, δηλαδή με τις ΗΠΑ. Τόνισε επίσης ότι θα είναι κίνηση game changer για την Ελλάδα εάν η Αθήνα προχωρήσει τις έρευνες νότια της Κρήτης δημιουργώντας έναν ενεργειακό διάδρομο Κύπρου-Ελλάδας που θα προμηθεύει την Ευρώπη.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύπρος: Ένταση στη "νεκρή ζώνη" ανάμεσα σε αγρότες και Τούρκους στρατιώτες

Οι συμμαχίες στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο εκνευρίζουν την Άγκυρα

Κυπριακή ΑΟΖ: Η Τουρκική απειλή και το αμερικανικό ενδιαφέρον για το επίμαχο "οικόπεδο 7"

SHARE:

24Media Network