Ντόρα Μπακογιάννη: Έμεινε εκτός τελικής 4άδας για τη θέση του γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ντόρα Μπακογιάννη: Έμεινε εκτός τελικής 4άδας για τη θέση του γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης
Ντόρα Μπακογιάννη Eurokinissi

Δεν προκρίθηκε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας εκλογής του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν προκρίθηκε στη δεύτερη φάση της διαδικασίας εκλογής του γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των δύο τελικών υποψηφίων για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΣτΕ.

Η κ. Μπακογιάννη είχε προταθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία και ευχαρίστησε σε δήλωσή της. Εκτός της διαδικασίας μένει και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής της Λιθουανίας Άντριους Κουμπίλιους.

Οι δύο υποψήφιοι, από τους τέσσερις που είχαν προταθεί αρχικά, είναι η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

Σε ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη, σημειώνει:

«Η Επιτροπή Υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε να στείλει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, για τη β’ φάση της διαδικασίας εκλογής του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, δύο από τους τέσσερις υποψηφίους και συγκεκριμένα τους εν ενεργεία υπουργούς Εξωτερικών και αντιπροέδρους των κυβερνήσεων του Βελγίου και της Κροατίας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Κυπριακή Δημοκρατία για την τιμητική πρότασή της, καθώς και τις 16 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που στην ψηφοφορία έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους δύο συναδέλφους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και, επομένως, πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κράτη – μέλη».

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα προχωρήσει στην εκλογή του νέου γενικού γραμματέα κατά τη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου.

Ο νέος γγ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα