Ντόρα Μπακογιάννη: “Ο Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουν”

Διαβάζεται σε 3'
Ντόρα Μπακογιάννη: “Ο Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουν”
Η Ντόρα Μπακογιάννη INTIME

Την κοινή εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στο Πολεμικό Μουσείο και τα “καρφιά” του πρώτου στη ΝΔ σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η έκφραση στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, “μίλησε” από μόνη της στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο.

Σήμερα, κλήθηκε και να την… εξηγήσει, σχολιάζοντας στον “ΣΚΑΪ” την κοινή παρουσία του κ. Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή και και τα “καρφιά” του πρώτου στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Η βουλεύτρια της ΝΔ, παραδέχτηκε αρχικά ότι της έκαναν εντύπωση ορισμένες παρουσίες, “όπως της κυρίας Θάνου, η οποία χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τον κ. Σαμαρά”.

Και συνέχισε: “Νομίζω ότι ο κύριος Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία. Ότι «εγώ ήμουν εκεί και δεν ήταν οι βουλευτές κλπ και δεν με παίζουν…», περίπου αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ από τον κ. Σαμαρά. Το να πεις για τη ΝΔ του 41% την πιο φοβική ΝΔ όταν έχει περάσει η ΝΔ στο 18% επί Σαμαρά… Υπάρχει ένα μέτρο πάντα σε αυτά που λες. Είναι η άποψή του… 

Θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει την κριτική του μετά το 41% στις εθνικές εκλογές, αλλά τότε δεν μπορούσε να την κάνει. Τώρα, αναμφισβήτητα επειδή το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στα άλλα δύο κόμματα, θεωρεί ότι είναι το μομέντουμ στο οποίο μπορεί να προχωρήσει και εκείνος στην κατάθεση των δικών του απόψεων. Με γεια του με χαρά του, δεν πειράζει”.

Εν συνεχεία, πρόσθεσε: “Υπάρχουν πολλοί λόγοι – από προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι καθυστέρηση στον νόμο για τον αιγιαλό – για τους οποίους πολύ άνθρωποι είναι πικραμένοι. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φύγει από τις αρχές και τις αξίες της – όπως ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση για το αν η Νέα Δημοκρατία ακούει τις πιο «δεξιές αγωνίες» της κοινωνίας και των ψηφοφόρων του κόμματος”.

Τέλος, για τη Βόρεια Μακεδονία και την κριτική του Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε: “Επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εξωτερικών τότε Ευάγγελος Βενιζέλος – εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά – μίλησε στον ΟΗΕ και είπε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού, Erga omnes, όπως ακριβώς είναι η πάγια θέση της Ελλάδας, από την ημέρα που εμείς κάναμε το Βουκουρέστι. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, αυτή είναι μία πραγματικότητα και δεν αλλάζει. Ας έλεγε στον κύριο Βενιζέλο «εγώ είμαι πρωθυπουργός της χώρας, εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πει»”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα