Ο Α. Σαμαράς στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής .Σύσκεψη με τον υπουργό  Ευάγγελο Λιβεριάτο  τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη και τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου,Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής .Σύσκεψη με τον υπουργό Ευάγγελο Λιβεριάτο τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλαφάτη και τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου,Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ-ΗΝΙΟΧΟΣ παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Ποιος είναι ο στόχος της άσκησης

Επί 2,5 ώρες βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τμήμα της διακλαδικής αεροναυτικής άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ-ΗΝΙΟΧΟΣ, που διεξάγεται στο χώρο του Αιγαίου.

Προηγήθηκε επικοινωνία του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καράμπελας, τον οποίο συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα για το σύνολο των τεχνικών αντικειμένων της αεροναυτικής άσκησης και βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Σαμαράς είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής της εν πλω δύναμης. Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τεχνικά αντικείμενα της άσκησης που διεξήχθησαν στο κεντρικό Αιγαίο.

Η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ που θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουνίου και συμμετέχει το σύνολο των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, συνδυάζεται με την άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ΗΝΙΟΧΟΣ που ολοκληρώνεται μία ημέρα πριν.

Στην αεροναυτική άσκηση συμμετέχουν ειδικές και έτερες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και στη διάρκεια της διεξάγονται, μεταξύ άλλων, σενάρια πολλαπλής απειλής και σύνθετες αεροπορικές αποστολές. Αντικειμενικός στόχος της είναι η βελτιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network