Ο 'αγανακτισμένος' Γιούνκερ λέει ότι ο Τσίπρας δεν του παρουσίασε καμία πρόταση

Ο 'αγανακτισμένος' Γιούνκερ λέει ότι ο Τσίπρας δεν του παρουσίασε καμία πρόταση
CONSILIUM OF THE EUROPEAN UNION

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιουνκέρ ζητεί από τον Τσίπρα να παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικές προτάσεις και λέει ότι δεν έλαβε καμία πρόταση από τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών σχετικά με την συμφωνία για τη διάσωση της Αθήνας από την χρεοκοπία--όπως αναφέρει το Ρόιτερς--και τον κάλεσε να παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικές προτάσεις για να επιτρέψει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ο Γιουνκέρ, όπως μεταδίδει το Reuters, εξέφρασε την αγανάκτησή του απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατήγγειλε τους όρους των διεθνών πιστωτών χαρακτηρίζοντάς τους "παράλογους" στην ελληνική βουλή την Παρασκευή.

"Ο Αλέξης Τσίπρας, ο φίλος μου, μού είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το βράδυ της (περασμένης) Πέμπτης θα μου παρουσίαζε μία εναλλακτική πρόταση (...). Ποτέ δεν έλαβα αυτή την εναλλακτική πρόταση" για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Γιουνκέρ.

Όπως σημείωσε ο Γιουνκέρ, ενώ θεωρεί τον Τσίπρα φίλο του, "προκειμένου να παραμείνει κάποιος φίλος θα πρέπει να σέβεται κάποιους ελάχιστους κανόνες".

Ο Γιουνκέρ πρόσθεσε ότι αναμένει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Τσίπρα και άλλους ηγέτες της Ευρωζώνης στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ-CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής) στις Βρυξέλλες που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη.

Επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι επιλογή αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι "θα βγάλει λαγό από το καπέλο" για να την εμποδίσει.

Ερωτηθείς πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για μία συμφωνία με την Ελλάδα, ο Γιουνκέρ δήλωσε: "Ασφαλώς θα υπάρξει προθεσμία" χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαξίμου σε Γιούνκερ: Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία ανταλλαγής σχολίων

Βαριά η σκιά του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύνοδο των G7. Η Ελλάδα καταστρέφει την ατζέντα της Μέρκελ

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ. Την Τετάρτη οι κρίσιμες συζητήσεις

Reuters: Ο Γιούνκερ αρνήθηκε το τηλεφώνημα Τσίπρα. Ανακάλυψαν δήθεν αναπάντητες λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network