Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τις γυναίκες του SOS Χαλκιδική

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τις γυναίκες του SOS Χαλκιδική

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν σήμερα γυναίκες-μέλη του κινήματος SOS Χαλκιδική (Pics)

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα γυναίκες - μέλη αντιπροσωπείας του SOS Χαλκιδική για τις Σκουριές.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και της μεταλλουργίας, δεν έχει διαφοροποιηθεί.

"Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι παρά το πολιτικό κόστος που έχουμε υποστεί", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τις γυναίκες του SOS Χαλκιδική

Από τη δική τους μεριά, οι γυναίκες του κινήματος ζήτησαν να επισπευσθούν οι διαδικασίες, καθώς η καταστροφή στο βουνό Κάκαβος συνεχίζεται και η εταιρεία δημιουργεί καθημερινά τετελεσμένα.

Την Δευτέρα οι κάτοικοι της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν αποκλεισμό των γραφείων της Eldorado GOLD στην Αθήνα, ενώ την Τρίτη απέκλεισαν το κτίριο της καναδικής πρεσβείας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας την παύση των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, σε αντιστάθμιση των μέτρων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, όπως ανακοίνωσε η Κατερίνα Ιγγλέζη.

Το πρόγραμμα θα αποτελεί "απάντηση" στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές, καθώς θα αφορά τους αγροτοκτηνοτρόφους και η Χαλκιδική θα είναι ο πρώτος νομός που θα εφαρμοστεί.

SHARE:

24Media Network