Ο διάλογος Τσίπρα- Μοράλες για τους μηχανισμούς προπαγάνδας και τα media

Ο διάλογος Τσίπρα- Μοράλες για τους μηχανισμούς προπαγάνδας και τα media
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του ΑλέξηΤσίπρα με με τον Εβο Μοράλες Eurokinissi

Το σχόλιο του Βολιβιανού προέδρου για τα ελεγχόμενα από τους ισχυρούς ΜΜΕ και η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού: “Εάν οι άνθρωποι ζουν σε καλύτερες συνθήκες, όσα ψέματα και να τους πουν τα ΜΜΕ, αυτοί ξέρουν την πραγματικότητα”.

Κατά τη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού με αφορμή τις δύο ομιλίες του στα Ηνωμένα Έθνη, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν έναν ενδιαφέροντα διάλογο για τα media και τους μηχανισμούς προπαγάνδας.

Τη συζήτηση άνοιξε ο κ.Μοράλες, ο οποίος σχολίασε στον κ.Τσίπρα πως: “Οι ισχυροί ελέγχουν τα media και τα κατευθύνουν όπως επιθυμούν” και πρόσθεσε: “Το ζήτημα είναι να πείσεις άνθρωπο τον άνθρωπο, αδιαμεσολάβητα”.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε, εκτιμώντας όμως πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πότε οι ζωές τους βελτιώνονται, ανεξαρτήτως του τι λένε τα ΜΜΕ.

“Έχεις δίκιο, αν οι άνθρωποι σταδιακά ζουν σε καλύτερες συνθήκες, όσα ψέματα και να τους πουν ορισμένα ελεγχόμενα ΜΜΕ, αυτοί ξέρουν την πραγματικότητα που ζουν” είπε ο κ.Τσίπρας και κατέληξε: “Εκεί είμαστε προσηλωμένοι εμείς. Να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα