Ο Δήμος Πατρέων 'κυνηγά' τους μπαταχτσήδες που χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην εισαγγελία όπου κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για την άρνηση του να στείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζόμενων του Δήμου Πατρέων, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI)
Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην εισαγγελία όπου κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για την άρνηση του να στείλει στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζόμενων του Δήμου Πατρέων, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το αστρονομικό ποσό των 53 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς την πρωτεύουσα της Αχαΐας με τη νέα Δημοτική αρχή να ξεκινά "σαφάρι" για να μαζέψει όσα οφείλονται στους Δημότες της Πάτρας

Τους «μεγαλοκαρχαρίες» που χρωστούν στο Δήμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμη και εκατομμύρια έκαστος, ξεκίνησε να «κυνηγά» και τυπικά η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Patranews.gr. Το συνολικό ποσό των βεβαιωμένων οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τον Δήμο Πατρέων ανέρχεται στα 53 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στους ορκωτούς λογιστές.

430 οφειλέτες χρωστούν 31 εκατ. ευρώ

Οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν χωριστά τις περιπτώσεις των υπόχρεων (εταιριών, φυσικών προσώπων κ.ά.), που καθεμιά τους ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από την πρώτη φάση των ελέγχων 430 οφειλέτες χρωστούν συνολικά 31 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patranews.gr, στελέχη της Δημοτικής Αρχής τονίζουν πως είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό, αφού κάποιοι από τους οφειλέτες δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, άλλοι δεν έχουν κληρονόμους, εταιρίες έχουν αλλάξει χέρια, ορισμένοι βρέθηκαν με ελλιπή στοιχεία (π.χ. Αριθμό Φορολογικού Μητρώου), ενώ με δεδομένη την οικονομική κρίση, κάποιοι αδυνατούν να καταβάλλουν τα χρωστούμενα.

Για τους παραπάνω λόγους, η αρχή θα γίνει με τους μεγαλοοφειλέτες, των δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Κάποιοι δε, φτάνουν και στα… εκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Έφυγαν τα ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες

Οι υπηρεσίες επεξεργάζονται τα στοιχεία, ενώ θα σταλθούν άμεσα –σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη σταλεί- βεβαιώσεις οφειλών. Ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο καλεί τους οφειλέτες να περάσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις απαιτούμενες διαπραγματεύσεις και ρυθμίσεις των χρεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιες από αυτές τις «χοντρές» υποθέσεις μεταβιβάστηκαν στη νομική υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να αξιολογηθούν και να τεκμηριωθούν νομικά.

Δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ

Η δημοτική αρχή που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης είχαν δεσμευθεί προεκλογικά να διεκδικήσουν τις τεράστιες οφειλές προς το δήμο της Πάτρας, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του Patranews.gr και σήμερα ο Δήμος θα πρέπει να αποφασίσει και σε πολιτικό επίπεδο πρωτίστως, το αν και το πώς θα διεκδικήσει τα παραπάνω χρήματα, τουλάχιστον από αυτούς που κατά γενική ομολογία μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους.

ΠΗΓΗ PATRANEWS.GR

 

SHARE:

24Media Network