Ο Γαβριήλ (δεν) ρίχνει τον Αλέξη

Ο Γαβριήλ (δεν) ρίχνει τον Αλέξη
Mr. Tsipras after the 8-membered meeting. Statement to the press at the entrance of the Council's building. Andrea Bonetti / SOOC

Η παραίτηση Σακκελαρίδη, μετά την απόφαση του να μην παραστεί απόψε στην ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, διευκολύνει στην πραγματικότητα τον Τσίπρα, αν και αποτελεί την πρώτη πολιτική ρωγμή στην πανοπλία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου

Από τη στιγμή που ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης έφυγε (με δική του επιθυμία σύμφωνα με τις πληροφορίες) από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλα και όταν μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του Σεπτεμβρίου αρνήθηκε να μπει στη νέα κυβέρνηση, η πορεία των πραγμάτων ήταν προδιαγεγραμμένη.

Και αυτό καθώς ήταν κοινό μυστικό ότι διαφωνούσε με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, άλλο που δεν επέλεξε το δρόμο της αποχώρησης. Αλλά και με την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα, στην πραγματικότητα διευκολύνει τον Αλέξη Τσίπρα, διότι δίνει το “καλό παράδειγμα” και δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει όποιος διαφωνεί στο εξής.

Η παραίτηση συνεπάγεται άλλωστε ότι η έδρα παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουν δεσμευτεί όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του. Η ηγεσία του κόμματος μπορεί επιπλέον να επικαλεστεί το γεγονός ότι οι νυν βουλευτές έχουν εκλεγεί με λίστα, αλλά και ότι οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν πολύ πρόσφατα και ενώ το τρίτο μνημόνιο είχε υπογραφεί και ήταν εν γνώσει όλων.

Αυτό δεν αναιρεί το ότι η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την πρώτη ρωγμή στην πανοπλία του ανίκητου μέχρι στιγμής ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την αφορμή στους πολιτικούς του αντιπάλους να αμφισβητήσουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο live chat με τους αναγνώστες του News247 ότι “η κυβέρνηση φυλλορροεί” ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την κυβερνητική πλειοψηφία ασταθή μιλώντας στη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα