Ο Γιάνης Βαρουφάκης ψηφίζει το δικό του πρόσωπο της χρονιάς

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ψηφίζει το δικό του πρόσωπο της χρονιάς

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιλέγει το δικό του πρόσωπο της χρονιάς το οποίο, δεν είναι η Μέρκελ που πήρε το σχετικό βραβείο του TIME

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας επιλέγει το δικό του πρόσωπο της χρονιάς, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Άγγελα Μέρκελ που έλαβε τη σχετική φετινή διάκριση από το περιοδικό TIME.

Με κείμενο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης αμφισβητεί τη διάκριση της Γερμανίδας Καγκελαρίου και αιτιολογεί τη δική του επιλογή.

"Η επιλογή της Μέρκελ σαν πρόσωπο του έτους που φεύγει από το TIME έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις", γράφει ο κ. Βαρουφάκης.

"Προκάλεσε πολλά ερωτήματα σε μένα αλλά και σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, σχετικά με το αν άξιζε αυτή τη διάκριση. Η κ. Μέρκελ αξίζει μια αναγνώριση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το προσφυγικό θέμα ως προς τους Σύρους αλλά και για τις θέσεις της σχετικά με το μεταναστευτικό.

Από την άλλη πλευρά, έχει αποτύχει να δείξει ηγετικό ρόλο και να βγάλει την Ευρώπη από την άρνησή της, όσον αφορά τη βιώσιμη αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης - μια άρνηση που απαιτούσε ένα πραξικόπημα εναντίον της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μια τρίτη (μη βιώσιμη) δανειακή σύμβαση, καθώς και ένα νέο κεφάλαιο στην ολίσθηση της Ευρώπης στον απερίσκεπτο αυταρχισμό".

Ποιον επιλέγει όμως σαν πρόσωπο της χρονιάς;

"Η ψήφος μου πηγαίνει στη Nalin Afrin (πραγματικό όνομα Mayssa Abdo), τη γυναίκα που ηγείται των μαχών εναντίον των τζιχαντιστών στην πόλη των Κούρδων, το Κομπάνι".

Η 40χρονη Abdo είναι στρατηγός του YPG των Κούρδων.

Στις κουρδικές δυνάμεις του YPG η συμμετοχή γυναικών είναι τόσο μεγάλη που όταν το 2011 ιδρύθηκε το YPG αμέσως πάρθηκε η απόφαση να σχηματιστεί ξεχωριστό στράτευμα γυναικών που ονομάστηκε YPJ.

Στις κουρδικές πόλεις, γυναίκες και άνδρες απολαμβάνουν απόλυτης ισονομίας και δεν υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ τους.

SHARE:

24Media Network