Ο Καμίνης δε θεωρεί τυχαίες τις επιθέσεις για τη ρόδα στο Σύνταγμα και την αλατιέρα Μπουτάρη

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Η πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μάλλον ενοχλεί" σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων στο δημοτικό συμβούλιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκρυβαν κάποια άλλη σκοπιμότητα

Σκοπιμότητες πίσω από τις επιθέσεις για τη ρόδα στο Σύνταγμα και την αλατιέρα του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη βλέπει ο Γιώργος Καμίνης, καθώς όπως σχολίασε σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων: "Λίγες ημέρες μετά τη δική μας ρόδα ήρθε η αλατιέρα του Μπουτάρη και δεν ξέρω τι άλλο έρχεται. Η πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μάλλον ενοχλεί."

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν κατονόμασε ποιος πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, λέγοντας απλώς: "Ποιους ενοχλεί, θεωρώ ότι θα το δούμε σύντομα".

Ο κ.Καμίνης έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα. "Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για εμάς ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι από την πρώτη στιγμή βάλαμε το ζήτημα της ασφάλειας σε πρώτη προτεραιότητα. Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή της. Δεν παίξαμε με την ασφάλεια. Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Ζητήσαμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, φανερώνει ότι η "Ρόδα" ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης. Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μας", εξηγησε.

Επανέλαβε ότι η ρόδα δωρεά προς τον δήμο Αθηναίων. "Η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, όπως και η μεταφορά, η τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος και κατόπιν η αποσυναρμολόγησή της, δεν επιβάρυνε ούτε κατά ένα ευρώ τον Δήμο Αθηναίων", πρόσθεσε.

Ο Καμίνης έκανε αποδεκτή την, λόγω ευθιξίας, παραίτηση του κ. Χρήστου Τεντόμα, προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που ήταν υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. "Η συνεργασία με τον κ. Τεντόμα ήταν αρμονική και αποτέλεσε ένα πείραμα, που θεωρώ ότι πέτυχε, επειδή αποδείξαμε ότι η συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε επίπεδο διοίκησης –όσες τέλος πάντως δέχθηκαν- δεν είναι κάτι ακατόρθωτο", είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Καθώς δε, η εγκατάσταση της ρόδας ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακληθεί, στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία, η απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού. Πρώτον, διότι όπως είπε η Ρόδα συνδεόταν άμεσα με τις γιορτές, δεύτερον για να μην δημιουργηθούν επιχειρηματικές προσδοκίες και τρίτον διότι, από την προηγούμενη απόφαση, υπάρχει η χρονική δέσμευση για τη διενέργεια του διαγωνισμού την 20η Ιανουαρίου.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα. Την αποσυναρμολογούν

Το twitter για τη ρόδα στο Σύνταγμα: London Eye και δεν κουνάει

Συγγνώμη από το Δήμο Αθηναίων για το φιάσκο με τη 'Ρόδα'

Τι απαντά η εταιρεία που εγκατέστησε τη ρόδα στο Σύνταγμα

SHARE:

24Media Network