Ο Καμμένος στα κεντρικά της Lockheed Martin – Ο λόγος της επίσκεψης

Ο Καμμένος στα κεντρικά της Lockheed Martin – Ο λόγος της επίσκεψης

Ο ΥΕΘΑ επισκέφθηκε την Lockheed Martin όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση της εταιρείας. Τι είχε δηλώσει για την επίσκεψη αυτή σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Υπουργός Άμυνας βρέθηκε στα κεντρικά της κολοσσιαίας βιομηχανίας οπλικών συστημάτων, Lockheed Martin, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Πάνος Καμμένος έκανε γνωστό ότι επισκέφθηκε και κατόπιν συναντήθηκε με στελέχη της Διοίκησης της εταιρείας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση της εταιρείας.

Συζήτησαν τα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion και τις δυνατότητες συνεργασίας της αμερικανικής εταιρείας με την ΕΑΒ, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin.

Επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και το πανεπιστήμιο Joint Special Operations στην Αεροπορική Βάση Mac Dill.

Το νέο αεροσκάφος

Αυτό το διάστημα η Lockheed Martin σχεδιάζει ένα νέο αεροσκάφος που θα είναι κάτι μεταξύ F-22 και F-35, όπως έχει γράψει το Militaire.gr. Το αεροσκάφος αυτό σχεδιάζεται από τη Lockheed Martin, για να αντικαταστήσει σε πρώτη φάση τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-2 της ιαπωνικής αεροπορίας.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Militaire.gr, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το νέο αεροσκάφος στον ΥΕΘΑ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Militaire.gr έχει πει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει ποιο θα ‘ναι το επόμενο βήμα της στον αέρα. Το αεροσκάφος που σχεδιάζει η Lockheed Martin μπορεί να είναι υποψήφιο.

Το σχέδιο της Lockheed Martin η οποία έχει μπλέξει για τα καλά με τα προβλήματα που υπάρχουν στο F-35 είναι να κατασκευάσει ένα αεροσκάφος που θα αποτελεί ένα “μείγμα” των F-22 και του F-35. Το κόστος του; Υπολογίζεται σε 177 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος.

Η λύση της σχεδίασης και κατασκευής ενός τέτοιου αεροσκάφους εξυπηρετεί την αμερικανική κυβέρνηση που δεν έχει την πρόθεση να εξάγει το F-22. Το νέο αεροσκάφος θα περιλαμβάνει μέρος της τεχνολογίας του αλλά συνεργασία με την Ιαπωνία θεωρείτε ασφαλής σε ότι έχει να κάνει με πιθανές διαρροές πληροφοριών.

Η Lockheed Martin βέβαια στοχεύει να πουλήσει το αεροσκάφος και στις ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να διατηρήσουν την αεροπορική υπεροχή έναντι των Ρώσων.

Θυμίζουμε άλλωστε πως προχθές, το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να καθηλώσει μέχρι νεωτέρας ολόκληρο τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-35, έπειτα από τη συντριβή ενός αεροσκάφους παρόμοιου τύπου τον περασμένο μήνα στη Νότια Καρολίνα. Το μέτρο αφορά όλα τα F-35 όλων των εκδόσεων τόσο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Αεροπορία, Πεζοναύτες, Ναυτικό) όσο και διεθνών πελατών.

Οι προληπτικοί έλεγχοι θα ολοκληρώνονταν σε 48 ώρες.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35 αποτελεί το ακριβότερο στρατιωτικό πρόγραμμα στην ιστορία των ΗΠΑ. Σήμερα καταμετρώνται περισσότερα από 320 μαχητικά F-35 σε 15 στρατιωτικές βάσεις ανά την υφήλιο (σε Βρετανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Τουρκία και Νότια Κορέα).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα