Ο Κικίλιας έκοψε υποψήφιο διοικητή, επειδή είπε ψέματα πως είχε διδακτορικό

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας EUROKINISSI

Σύμφωνα με κύκλους του Υγείας ο υπουργός ήθελε να στείλει ένα ηθικής τάξης μήνυμα, καθώς αν και το στέλεχος που ο ίδιος είχε προτείνει δεν απαιτούνταν βάσει νόμου να έχει πτυχίο, δήλωσε πως διέθετε διδακτορικό το οποίο δεν υπήρχε

Στη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, διαπιστώθηκε ότι ένας εξ’ αυτών δεν διαθέτει το διδακτορικό δίπλωμα που δήλωσε στο βιογραφικό που κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας. 

Παρότι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παύει τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας επισήμαιναν ότι επρόκειτο για ηθικής τάξης θέμα, καθώς η νομοθεσία που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ορίζει ότι απαιτείται απλώς απολυτήριο Λυκείου και άρα τυπικά δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα όταν ο φάκελος θα πήγαινε στη Βουλή, ωστόσο το ζήτημα είναι ότι ο προτεινόμενος διοικητής δήλωσε ψευδώς ότι διέθετε διδακτορικό που δεν υπήρχε. Και προσέθεταν ότι ο κ.Κικίλιας, ο οποίος είχε προτείνει τον κ.Τοπαλίδη, θέλησε να στειλει ένα μήνυμα ηθικού συμβολισμού, κόβοντας τον προτεινόμενο από τη θέση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: