Ο Κουίκ αδειάζει τον Καμμένο: Υπηρετώ την εθνική γραμμή Τσίπρα

Ο Κουίκ αδειάζει τον Καμμένο: Υπηρετώ την εθνική γραμμή Τσίπρα
Ο Τέρενς Κουίκ Eurokinissi

Ο Τέρενς Κουίκ σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Πάνος Καμμένος και δήλωσε πιστός στην εθνική γραμμή που, όπως τόνισε, "χαράσσει ο Πρωθυπουργός".

Στις δηλώσεις του το πρωί, ο Πάνος Καμμένος τον είχε “φωτογραφήσει” κάνοντας λόγο για “τζάμπα μάγκες” και “μακεδονοκλάστες”.

Από την Αίγυπτο όπου βρίσκεται ο Τέρενς Κουίκ έδωσε τις απαντήσεις τους. Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούρκι ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι “υπηρετεί την εθνική γραμμή όπως την χαράζει ο Πρωθυπουργός”.

Ιδού όλη η δήλωση: «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως Υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της Πατρίδας μου, όπως την χαράσσει ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας. Στον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών μετέφερα καταρχήν τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξάλλου είχε πρόσφατα συναντηθεί στην τριμερή Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης.

Του μετέφερα επίσης το μήνυμα ότι η συνεργασία της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι πολύτιμη στον ανυποχώρητο στόχο για την προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και στα πολύ σημαντικά ζητήματα που συζητώνται σε τριμερές επίπεδο με την Κύπρο, όπως βεβαιώθηκε και στην πρόσφατη τριμερή Κορυφής.

Ο κ Shoukry με παρακάλεσε με τη σειρά του να ανταποδώσω το θερμό μήνυμα και τους χαιρετισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι οι ίδιες πολιτικές και αποφάσεις ισχύουν στο ακέραιο και από Αιγυπτιακής πλευράς. Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω και τις εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις που έχω με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, τον οποίο συναντώ τακτικά στις Συνόδους Κορυφής ή στις Υπουργικές Συνόδους που πραγματοποιώ στα πλαίσια των καθηκόντων μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα