Ο Κυριάκος εκπαιδεύεται! Κοινοτοπίες και... γκάφες!

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες.
 Στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κυρία Federica Mogherini, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κυρία Federica Mogherini, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg. EUROKINISSI

Ο Γ. Λακόπουλος γράφει για την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες

Του Γιώργου Λακόπουλου

Κουίζ μέτριας δυσκολίας. Σε από τα ακόλουθα περιστατικά υπάρχει Α: πρωτότυπη πολιτική ιδέα, Β: Κοινοτοπία, Γ: Γκάφα ή Δ: Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ...

- Πρώτο περιστατικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε προ εβδομάδων στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στο περιθώριο πέρασε μια ώρα με έξι επίτροπους- που συγκέντρωσε ο Δημ. Αβραμόπουλος. Τυπικότητες. Στην Αθήνα όμως οι δικοί του μετέφεραν ότι "τον αντιμετώπισαν σαν τον επόμενο πρωθυπουργό". Μούφα. Οι επίτροποι είναι μέλη της επιτροπής Γιούνκερ που στηρίζει ολόψυχα την κυβέρνηση Τσίπρα. Θα ήταν αστείο να δηλώνουν ότι περιμένουν τον Μητσοτάκη.

ADVERTISING

- Δεύτερο περιστατικό. Λίγο αργότερα μίλησε στο Στρασβούργο - πάλι στο ΕΛΚ. Τους είπε για ¨"πραγματικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στη δική μας ατζέντα" αλλά δεν ανέφερε καμία. Δεν είπε καν αν στηρίζει τις σημερινές μεταρρυθμίσεις- ή πρέπει να περιμένουν τις δικές του. Αλλά ξέχασε να πει αυτά που λέει στην Ελλάδα: θα χρηματοδοτήσει τις υποσχέσεις ότι θα κάνει παραδεισένια τη ζωή των Ελλήνων από τη μείωση της υποχρέωσης για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% ,που προβλέπονται, στο 2%. Προφανώς τον ειδοποίησαν ότι αν καταλάβουν οι ξένοι πώς αμφισβητεί τις ισχύουσες συμφωνίες της χώρας, θα θυμηθούν τα καλά του Γ. Παπανδρέου, που ήθελε να βάλει σε αμφισβήτηση -με δημοψήφισμα- τη συμφωνία για το κούρεμα του χρέους. Μα πόσο μοιάζουν..

- Περιστατικό τρίτο. Πάλι στις Βρυξέλλες -οικογενειακώς επειδή τίμησε το Ευρωκοινοβούλιο τον πατέρα του. Μίλησε στο Ινστιτούτο Μπρίγκελ και τους φώτισε. Είπε ότι είναι υπέρ της Κοινής Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πολιτικής, αλλά δεν σκέφθηκε ότι για να υπάρξει, πρέπει η Ένωση να έχει στρατό -και για να έχει στρατό πρέπει να έχει κυβέρνηση που θα τον κουμαντάρει. Δηλαδή προϋποτίθεται η πολιτική ενοποίηση. Στον οίστρο του πρότεινε δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και όλοι έμειναν άφωνοι για την πρωτοτυπία .

Ωστόσο δεν κατάλαβε γιατί τον ρώτησαν πως λέει ότι πάει χάλια ελληνική οικονομία, όταν η Κομισιόν διαπιστώνει το αντίθετο και απάντησε όπως στα… προσυνέδρια: "η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί". Εκεί του ξέφυγε ότι ο Τσίπρας "δεν έχει σχέδιο για μετά το τέλος του προγράμματος". Ενώ εδώ λέει ότι… δεν θα υπάρξει τέλος του προγράμματος.

- Τέταρτο περιστατικό. Μετά τις πλημμύρες στη Δυτ. Αττική ανακοίνωσαν ότι κανόνισε με τον , αναρμόδιο, Βέμπερ του ΕΛΚ να γίνει συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για αποζημιώσεις Μας έκαψαν. Αγνοώντας ότι , κατά τους κοινοτικούς κανονισμούς, σ αυτή την περιφέρεια δεν μπορούν να δοθούν τέτοιες ενισχύσεις - λόγω υψηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος-, τίναξαν στην αέρα τις προσπάθεια που έκαναν οι αρμόδιοι να βρουν τρόπο για να βοηθήσουν.

Εκτός από το κουίζ να κάνουμε και ταμείο. Εδώ δυο μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αποδείξει στους Ευρωπαίους ότι… υπάρχει. Δεν τον καλεί κανείς αλλά πάει στα ομαδικά του ΕΛΚ και ζητάει ο ίδιος ραντεβού με κάποιους. Τον ακούνε , όπως όλους τους επικεφαλής από τα κόμματα της Ευρώπης, αλλά ως εκεί. Κανείς δεν λέει ότι τον περιμένουν- πως θα μπορούσαν άλλωστε. Ήδη ο Ντάισελμπλουμ προσπάθησε, δημοσίως, να του το εξηγήσει.

Αυτή η σπουδή για ταξίδια στην Ευρώπη συμπίπτει με την ανάληψη του πόντιουμ στην Πειραιώς απ' τη Σπυράκη. Προϋπήρχε η κοινή πεποίθηση ότι έξω από τα σύνορα δεν μετράει. Αν τον προτρέπει η πορτ παρόλ του να "εξευρωπαϊστεί", ή αν ο ίδιος την έφερε για αυτό το λόγο, δεν έχει σημασία. Πάντως εκπαιδεύεται στα ευρωπαϊκά: Ένας Βαλκάνιος που θέλει γίνει Ευρωπαίος. Δεν είναι κακό . Αλλά έχει κακούς λογογράφους και δασκάλους. Δεν προσέχουν και τον ρίχνουν σε κοινοτοπίες και γκάφες. Αχ Μαρία…

SHARE:

24Media Network