Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Sport24 Radio: ‘Εγώ παίζω μπάλα, ο Άδωνις τένις’

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Sport24 Radio: ‘Εγώ παίζω μπάλα, ο Άδωνις τένις’

Στο στούντιο του Sport24 Radio 103.3 FΜ ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεσμένος των Θ. Λάλα και Χ. Παυλίδη, στην εκπομπή "Η μπάλα στην Εξέδρα". Τι ανέφερε για το όραμα αλλαγής της ΝΔ και την "κουρασμένη παράταξη", την Ντόρα Μπακογιάννη και το καταστατικό εκλογής. ΗΧΗΤΙΚΟ

Για όλους και για όλα μίλησε στο Sport24 Radio 103.3 FΜ στα πλαίσια του νέου προγράμματος του σταθμού ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλεσμένος στην εκπομπή “Η μπάλα στην Εξέδρα” των Θανάση Λάλα και Χάρη Παυλίδη , ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο όραμα αλλαγής της ΝΔ, το στόχο επαναπροσέγγισης της νεολαίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην “οικογενειακή πολυφωνία”.

Το τένις του Άδωνι και η συσπείρωση του Βαγγέλη

“Νομίζω ότι έχουμε βγει στο γήπεδο, αλλά ακόμη δεν έχουμε κάνει ζέσταμα. Το Σάββατο θα ξέρουμε την βασική εντεκάδα. Το καταστατικό είναι αρκετά σφικτό. Οπότε και είναι δύσκολο να συγκεντρώσεις 50 υπογραφές. Ωστόσο, εμείς ανοίγουμε το κόμμα σε όποιους θέλουν να ψηφίσουν και καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες να το κάνουν. Τις δικές μου υπογραφές τις δρομολογώ. Θα τις έχω όμως, είναι σίγουρο. Δεν μου αρέσουν να ψηφίζουν λίγοι, μου αρέσει η ανοιχτή διαδικασία”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής καταστατικού.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 19.00 σήμερα Δευτέρα, ο ίδιος είπε: “Εγώ παίζω μπάλα, ο Άδωνις τένις”, ενώ αφήνοντας αιχμές προς τον έτερο υποψήφιο Απόστολο Τζιτζικώστα, σχολίασε: “Είναι δύσκολο για κάποιον όσο καλός κι αν είναι, να είναι πρόεδρος της ΝΔ και να μην είναι βουλευτής”.

Μάλιστα πρόσθεσε: “Εάν υπήρχε καλύτερη επιλογή από εμένα, δεν θα κατέβαινα υποψήφιος. Είναι όμως νωρίς να κρίνω. Πρέπει να τους δω όλους. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε πολύ καλή δουλειά και συγκράτησε τις δυνάμεις του κόμματος. Εγώ θα τις διευρύνω”.

Η επαναπροσέγγιση της νεολαίας και οι διαφορές με Μπακογιάννη

Όσον αφορά στην απόφασή του να κατέβει υποψήφιος για τα ηνία του κόμματος, ο ίδιος υπογράμμισε: “Το είχα αποφασίσει. Ειλικρινά, κανείς δεν αιφνιδιάστηκε από την οικογένειά μου. Και προφανώς οι δικοί μου δεν το έμαθαν από την τηλεόραση”, ενώ όσον αφορά στην απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην κούρσα της διαδοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε: “Εγώ με την Ντόρα έχουμε καλή σχέση, αλλά οι οικογένειες έχουν τις περιπλοκότητες τους. Δεν συμφωνούμε σε όλα και όπως θυμάστε, εγώ δεν την ακολούθησα στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Αλλιώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική”.

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε θετικός στην μεταφορά των γραφείων της ΝΔ από τη Συγγρού σε άλλο μέρος, όχι όμως στη Ρηγίλλης. “Πρέπει να κοιτάμε μπροστά”.

Πώς όμως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το βάρος της ενδεχόμενης προεδρίας του ιστορικού κόμματος της ΝΔ; “Πρέπει να το αντέχεις ψυχικά και σωματικά. Δεν είναι δουλειά εύκολη. Εγώ όμως έχω αυτή την εμπειρία και το όραμα να αλλάξω δραστικά την ΝΔ. Η ΝΔ είναι κουρασμένο κόμμα και το βασικό της μειονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται στην νεολαία. Η νέα γενιά δεν ακούει την ΝΔ, καθώς δεν έχουμε αρθρώσει ένα πρόγραμμα που να πείσει τον άνεργο, τον φοιτητή. Έχω επικεντρώσει εκεί λοιπόν το ενδιαφέρον μου. Να απευθυνθώ πιο πειστικά σε αυτές τις κοινωνικές κατηγορίες και ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, από τον οποίο έχουμε πάρει διαζύγιο”.

Στην ερώτηση “τι λέτε σε όσους βαριούνται να ακούν τους πολιτικούς;”, ο ίδιος σχολιάζει: “Να ακούν εσάς!. Νομίζω ότι πρέπει να δίνεται η ευκαιρία στους πολιτικούς να μιλάνε και για άλλα πράγματα. Είναι και αυτοί άνθρωποι. Δεν είμαστε από άλλο κόσμο. Έχουμε και εμείς προβλήματα, όταν γυρνάμε σπίτι μας”.

Η ευθύνη των πολιτών και το “αουτσάιντερ” Τσίπρα

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που έρθει η ώρα να του πουν: “Άντε γεια” (από την πολιτική σκηνή), αυτός δεν θα χαθεί. “Έχω δυνατό βιογραφικό!”. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι πολιτικοί θυσιάζουν την κανονική τους εργασία και την καριέρα τους για χάρη των κοινών, “οπότε καλό είναι οι ψηφοφόροι να κοιτούν ποιους ψηφίζουν και τι κοινοβουλευτικό έργο έχουν παραδώσει οι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους, γιατί και οι απλοί πολίτες σε αυτό το σημείο έχουν μερίδιο ευθύνης (εφόσον ισχύει η σταυροδοσία)”.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν ρώτησε Καραμανλή και Σαμαρά για την υποψηφιότητά του, ωστόσο θα του επισκεφτεί εντός των ημερών, αλλά και στην ερώτηση ποιο το αουτσάιντερ του Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Ο Βαρουφάκης. Είναι χειρότερος και από τον Πολέτι! Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά για την ίδια τη χώρα!”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα