O Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

O Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί τους Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης Alexandros Michailidis / SOOC

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ είναι ο πρώτος ευρωβουλευτής που θα μεταβεί στην Αδριανούπολη και θα συναντήσει τους δύο Έλληνες που κρατούνται εκεί

Ως ένα πρώτο θετικό δείγμα για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν κρατούμενοι για περισσότερο από δύο μήνες στις φυλακές Ανδριανούπολης, ερμηνεύεται σύμφωνα με πληροφορίες, η αποδοχή από τις τουρκικές αρχές της επίσκεψης στις φυλακές του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αναμένεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που θα επισκεφτεί στις φυλακές τους αξιωματικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη, με την ιδιότητα του προέδρου της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας. Αν και η στάση του Ταγίπ Ερντογάν δεν δικαιολογεί γενικά ιδιαίτερη αισιοδοξία, αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί διαλλακτικότητα έναντι των Βρυξελλών από μέρους της Άγκυρας. Σε διπλωματικό επίπεδο, οι επαφές και οι συνεννοήσεις θα συνεχιστούν, ενώ η Αθήνα είναι δεδομένο ότι θα έχει την ευκαιρία να λάβει πρόσθετη ενημέρωση μετά το ταξίδι του πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή της ΝΔ στην γείτονα.

Διπλωματικό παρασκήνιο σε Βρυξέλλες – Άγκυρα

Οι διεργασίες που άνοιξαν τον δρόμο για την επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη, είχαν ως αφετηρία την συνεδρίαση της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας στις 23-25 Μαρτίου. Εκεί πρώτο θέμα ήταν ακριβώς η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη από ευρωπαϊκές δυνάμεις,. Ακολούθησε μπαράζ επαφών με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Τουρκίας, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε άδεια για να επισκεφθεί τους δύο Ελληνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής στην ευρωβουλή.

Η επίσημη απάντηση της Αγκυρας δόθηκε χθες, μέσω του Πρέσβη της Τουρκίας στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες. Ο Τούρκος διπλωμάτης ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι δόθηκε από τις τουρκικές αρχές η έγκριση για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις φυλακές της Ανδριανούπολης και εναπόκειται στο γραφείο του Μ.Κεφαλογιάννη να επιλέξει την χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247 , πρόθεση του Ελληνα ευρωβουλευτή είναι να ταξιδέψει στην Ανδριανούπολη μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες.

Κατά την επίσκεψή του, θα συνοδεύεται λογικά από τον Τούρκο Πρέσβη στην ΕΕ και από τον διαπιστευμένο εκ μέρους της ΕΕ Πρέσβη στην Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα