Ο Μάρδας διαψεύδει τη Bild: Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό μετά τον Ιανουάριο

Ο Μάρδας διαψεύδει τη Bild: Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό μετά τον Ιανουάριο
Students parade, in celebration of the beginning of the Greek war for independence against the Ottoman Empire in 1821, in Thessaloniki, Greece on March 25, 2015. / 25 , , 25 2015. Sooc

Απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα της Bild έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας για το έμβασμα στο εξωτερικό. Τι εξηγήσεις δίνει για την υπόθεση. Προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά

Διαψεύδει με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και στον Αντέννα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μαρδας, το δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος φέρεται να είχε βγάλει το ποσό των 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μάρδας έχει ήδη αποστείλει το πόθεν έσχες του στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο φαίνονται όλες του οι κινήσεις μέχρι τις 24 Απριλίου του 2015. Επιπλέον δήλωσε ότι θα δώσει αντίγραφα των λογαριασμών του στη Eurobank και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει βγάλει χρήματα μετά τον Ιανουάριο στο εξωτερικό.

Όπως είπε, έστειλε περίπου 40.000 στο εξωτερικό τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο για το μεταπτυχιακό της κόρης του σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτά τα χρήματα δεν απεστάλησαν στο Λουξεμβούργο, αλλά στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση, γιατί δεν είχε απαντήσει νωρίτερα είπε ότι δεν το έκανε γιατί δεν είχε δημοσιευτεί το όνομα του.

Παράλληλα, μιλώντας και στον ΑΝΤ1, επανέλαβε πως έβγαλε κάποιο ποσό στο εξωτερικό το Νοέμβρη, Δεκέμβρη, μετά τον Ιανουάριο δεν υπάρχει όμως η παραμικρή τέτοια κίνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα χρήματα που μεταβιβάζονται μέσω τραπεζικού συστήματος είναι νόμιμα, φορολογημένα κανονικότητα, έστειλε “πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό Νοέμβρη, Δεκέμβρη, γιατί ήταν να φύγει η κόρη του να πάει να κάνει μεταπτυχιακό και δεν έχουν σχέση με τράπεζα στο Λουξεμβούργο”.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Bild και ενός ακόμη ελληνικού μέσου ενημέρωσης που έγραψε το όνομά του.

Μαξίμου: Προβοκάτσια κατά της κυβέρνησης τα περί εμβάσματος του Δ. Μάρδα

Για χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα κάνουν λόγο κυβερνητικοί κύκλοι επικαλούμενοι το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή [27.04.2015], καθώς τα φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους και προαναγγέλλουν ότι ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά «για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα».

Αναλυτικά:

“Από το «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή [27.04.2015] ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, καθώς και από φωτοαντίγραφα όλων των λογαριασμών του και τις κινήσεις τους, αποδεικνύεται αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή. Ότι πρόκειται για χυδαία συκοφαντία στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Υπουργού και προβοκάτσια στρεφόμενη εναντίον της κυβέρνησης.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ας το αντιληφθούν όσοι κάνουν τέτοια «δημοσιογραφική» έρευνα, αλλά και όσοι σπεύδουν να την υιοθετήσουν για μικροκομματικούς λόγους. Προφανώς ο κ. Μάρδας θα κινηθεί νομικά για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα”.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα