Ο Μητσοτάκης ‘καρατόμησε’ την Παπακώστα

Ο Μητσοτάκης ‘καρατόμησε’ την Παπακώστα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε την αντικατάσταση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας του κόμματος. Είχε προηγηθεί ανάρτησή της κατά του Α. Γεωργιάδη. Παπακώστα: "Παραμένω στρατιώτης της παράταξης"

Την αντικατάσταση της Κατερίνας Παπακώστα στον τομέα Υγείας της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ η βουλευτής της ΝΔ αντικαθίσταται στη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα. Επίσης η ΝΔ ανακοίνωσε ότι στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία θα συμμετάσχουν οι εξής βουλευτές του κόμματος: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μεγάλο Σάββατο, στο στόχαστρο της γαλάζιας βουλευτίνας Κατερίνας Παπακώστα, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κ. Παπακώστα τον κάλεσε να παραιτηθεί του κομματικού του αξιώματος μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της εξεταστικής επιτροπής, ενώ άφησε υπονοούμενα για τον «βίο και την πολιτεία» του σε ότι αφορά την προσφορά του στην παράταξη.

Αφορμή στάθηκε συνέντευξη του αντιπρόεδρου της ΝΔ σε κυριακάτικη εφημερίδα με την Κατερίνα Παπακώστα να τη σχολιάζει με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης γίνεται στόχος επίθεσης εκ των έσω, ούτε που η Κατερίνα Παπακώστα προκαλεί πονοκεφάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχεται τέτοιου είδους επίθεση από εν ενεργεία συνάδελφό του στο κόμμα και μάλιστα σε ένα ευαίσθητο θέμα τη στιγμή που το μέγαρο Μαξίμου θέλει μεταξύ άλλων να στοχοποιήσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ως πρώην υπουργό υγείας για τα πεπραγμένα του στο εν λόγω υπουργείο.

Η επίθεση αυτή της κας Παπακώστα κατά πολλούς οφείλεται στον παρασκηνιακό ανταγωνισμό που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ για τη στελέχωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές και κυρίως για τη μάχη μεταξύ παλιών και νέων στελεχών για το συσχετισμό της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Άλλωστε οι δύο τους εκλέγονται στη Β’ Αθήνας ενώ είναι επίσης γνωστό ότι ο κ. Γεωργιάδης επιδιώκει να διαμορφώσει δική του ομάδα βουλευτών.

Παραμένω μάχιμος στρατιώτης

Την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε στο Facebook, η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία δήλωσε πως σέβεται την απόφασή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ι. Φωτήλα.

“Σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από την θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, δηλώνω πως είμαι πάντοτε στην διάθεσή του, τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι.

Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις. Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων, την οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Ιάσωνα Φωτήλα”, έγραψε η κ. Παπακώστα.

Ανοχή τέλος

Γαλάζιες πηγές υπενθύμιζαν ότι η βουλευτής Β’ Αθηνών ήταν υπότροπη, καθώς είχε προηγηθεί και η συνέντευξη της στις Ειδήσεις. Η κ.Παπακώστα τότε γλίτωσε στο παρά πέντε τη διαγραφή της και αναγκάστηκε να κάνει ανασκευή δηλώσεων στις οποίες φερόταν να εκφράζει κάθετη διαφωνία τόσο για το αίτημα των εκλογών που έχει διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ όσο και για την εν γένει στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

“Διαφοροποιήσεις δε γίνονται δεκτές, ειδικά οταν γίνεται επίθεση σε προσωπικό επίπεδο”, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στην επιλογή των βουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τη ΝΔ στην εξεταστική για την υγεία, οι ίδιες πηγές επεσήμαιναν ότι πρόκειται για ένα επιπλέον μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. “Δε θέλουμε να μετατραπεί η εξεταστική σε επικοινωνιακό σόου, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση για αυτό και επελέγησαν στελέχη που θα εστιάσουν στην ουσία”, εξηγούσαν.

Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο κ.Γεωργιάδης δε θα μετέχει στην εξεταστική. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα