Ο Μητσοτάκης πάει Μαξίμου περιμένοντας τον Τσίπρα στη βουλή

Meeting of the plenum of the Greek Parliament in memoriam of former prime minister Konstantinos Mitsotakis, on June 7, 2017 /             ,  7 , 2017.
Meeting of the plenum of the Greek Parliament in memoriam of former prime minister Konstantinos Mitsotakis, on June 7, 2017 / , 7 , 2017. NICK PALEOLOGOS / SOOC

Στην προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή παραπέμπουν την «ουσιαστική συζήτηση» οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Τσίπρα

Η φράση στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «πάμε θεσμικά, θα ακούσουμε τι έχει να μας πει ο κ. Τσίπρας για τα εθνικά θέματα και την οικονομία, αλλά η ουσιαστική συζήτηση θα γίνει στη βουλή» αποτυπώνει το στίγμα των προθέσεων με τις οποίες μεταβαίνει το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της ΝΔ και ταυτόχρονα προδικάζει και τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.

Στη ΝΔ έχουν ήδη κάνει τον απολογισμό της απόφασης του Eurogroup έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν διαμορφώνονται συνθήκες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει σε μια αναμέτρηση κορυφής στη βουλή τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει το κύριο βάρος του στην προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή που ζήτησε ο ίδιος, προκειμένου να καλέσει τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τις επιπτώσεις στην οικονομία από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, την αποδοχή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για την επόμενη πενταετία, αλλά και για το ότι δεν κέρδισε τίποτα χειροπιαστό και άμεσο σε ότι αφορά τη ρύθμιση του χρέους.

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αντιπολιτευτική του γραμμή τον προηγούμενο χρόνο που επισφραγίστηκε από το αίτημα των εκλογών και το σύνθημα «φύγετε» βγαίνει κερδισμένο, καθώς κατάφερε να βάλει φρένο σε οποιαδήποτε σενάρια εμπλοκής του στην ακολουθούμενη πολιτική και δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση τον επιμερισμό και τη διάχυση του πολιτικού κόστους.

Αυτή την για πολλούς στο Μοσχάτο παρακαταθήκη θέλουν να αξιοποιήσουν στη ΝΔ στον καινούργιο πολιτικό κύκλο που ανοίγει μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η προσοχή τους στρέφεται στο γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να ψηφίζει μέτρα ακόμα και μεταρρυθμίσεις ωστόσο δεν είναι σε θέση να τις εφαρμόζει γιατί δεν τις πιστεύει. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να εστιάσει και να δώσει έμφαση στη διαχωριστική γραμμή με την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας «φιλελεύθερης μεταρρυθμιστικής επανάστασης».

ΦΩΤΟ SOOC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα επιχειρήματα Τσίπρα απέναντι στους αρχηγούς για το Eurogroup

SHARE: