Ο Μητσοτάκης θα είναι πολύ καιρό στην αντιπολίτευση, προβλέπει η Γεροβασίλη

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναρωτήθηκε για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν λέει ότι θα ζητήσει νέο πλαίσιο συμφωνίας από τους εταίρους με χαμηλότερα πλεονάσματα και αναρωτιέται εάν αυτό θα περιλαμβάνει περικοπές μισθών, απολύσεις από το δημόσιο και απελευθέρωση απολύσεων

Ως... μερκελικότερο της Μέρκελ παρουσιάζει το Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την εκστρατεία αποδόμησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Εν όψει της συνάντησης του κ.Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ απόψε το βράδυ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξηγήσει τι εννοεί όταν μιλά για νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους, το οποιο θα προβλέπει χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα συμφωνήσει σε ακόμη περισσότερα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα αντιστρέφει τις κατηγορίες της ΝΔ περί ταξικών μέτρων από την κυβέρνηση.

Η κ.Γεροβασίλη δήλωσε ειδικότερα:

"Ακούσαμε σήμερα ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να προωθήσει ένα «νέο πλαίσιο συμφωνίας με τους εταίρους» το οποίο θα προβλέπει «χαμηλότερα πλεονάσματα έναντι μεταρρυθμίσεων».

Μάλλον έχει έρθει η ώρα να εξηγήσει για τι είδους μεταρρυθμίσεις μιλάει:

Αναφέρεται σε περικοπές δαπανών από μισθούς και συντάξεις;

Αναφέρεται σε απολύσεις από το δημόσιο; (Για τις οποίες είχε δεσμευτεί άλλωστε ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης;)

Αναφέρεται σε απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση της προστασίας στην εργασία;

Αναφέρεται σε κατάργηση των «αντιαναπτυξιακών» και «ταξικά μεροληπτικών» μέτρων της κυβέρνησης, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για 2 εκ ανασφάλιστους, η κάρτα σίτισης για τους άπορους και η προστασία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία;

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, όλα αυτά αποτελούν ασκήσεις επί χάρτου. Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι για πολύ καιρό ακόμα στην αντιπολίτευση."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Συμφωνία με τους πολίτες και την Ευρώπη

SHARE:

24Media Network