Ο Μητσοτάκης θα πάει στην ομιλία Σαμαρά στις 7 Δεκεμβρίου

Ο Μητσοτάκης θα πάει στην ομιλία Σαμαρά στις 7 Δεκεμβρίου
Κυριάκος Μητσοτάκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς” θα παραστεί και ο πρωθυπουργός. Το δείπνο Καραμανλή- Σαμαρά και το ερώτημα για τις υποκλοπές.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού στις 7 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το όνομα του και η παρέμβαση του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ειδικότερα αναμένεται εάν εκτός από τις συνήθεις αιχμές του για τα εθνικά θέματα, θα αναφερθεί και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Αν και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβανόταν στη λίστα υποκλοπών, που δημοσίευσε η Documento, από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτη σιωπή, την οποία πολλοί στη Νέα Δημοκρατία εκλαμβάνουν μάλλον ως απειλητική.

Ο κ. Σαμαράς πάντως είχε απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό, ο οποίος την απεδέχθη τελικώς. Στην εκδήλωση έχει κληθεί και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο ο κ. Σαμαράς δείπνησε χθες το βράδυ στα Βόρεια Προάστια.

Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να ανταποδώσει στον κ. Καραμανλή την πρόσκληση σε δείπνο στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της ΔΕΘ μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για το δείπνο Σαμαρά- Καραμανλή, ο κ. Οικονόμου πάντως απλώς απέφυγε τη συζήτηση, λέγοντας ότι “η κυβέρνηση δε σχολιάζει κοινωνικές συναντήσεις”. Το δείπνο των δύο πρωθυπουργών προκάλεσε πάντως πολλά σχόλια στο γαλάζιο παρασκήνιο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η παρέμβαση του κ. Καραμανλή για τις υποκλοπές είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη ΝΔ. Και αυτό καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε μεν να αποδέχεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνώριζε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και δεν έριξε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, αλλά ταυτόχρονα έβαλε σαφή και θεσμικά όρια στο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής είχε ειδικότερα διαφωνήσει με την εμμονή της κυβέρνησης στο απόρρητο, λέγοντας: “Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν”. Στη συνέχεια πάντως και οι δύο πλευρές είχαν “μαζέψει” το θέμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα