Ο Μόσιαλος καταργεί την ενημέρωση

25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος (φωτογραφία) ενημερώνει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο "Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ ΑΕ".(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος (φωτογραφία) ενημερώνει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο "Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ ΑΕ".(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ανούσια θεωρεί την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών ο υπουργός Επικρατείας Η. Μόσιαλος ο οποίος προχωρά στην κατάργησή του! Τα επιχειρήματά του για αυτή την απόφαση

Αποφασισμένος να καταργήσει την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είναι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Πλέον ο κ. Μόσιαλος θα κάνει δηλώσεις όποτε προκύπτει ανάγκη, ενώ για επιμέρους θέματα θα τοποθετούνται οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο υπουργός Επικρατείας με άρθρο του  στην "Real News" υποστηρίζει ότι η διαδικασία του μπρίφινγκ έχει εκφυλιστεί και γι' αυτό θα γίνεται μόνο όταν υπάρχει κάποιο σημαντικό θέμα.

"Το καθημερινό μπρίφινγκ έχει εκφυλιστεί. Επειδή δεν υπήρχαν ουσιώδεις ειδήσεις κάθε μέρα, πολλές φορές ξέπεφτε σε ανούσια συζήτηση, με μοναδικό σκοπό να παραχθούν τηλεοπτικές εικόνες.. Λόγω της καθημερινής υποχρέωσης ,το μείζον και το έλασσον εξισώνονταν. Αυτό, όμως ,δεν ήταν ενημέρωση ουσίας. Τώρα, υπάρχει τρεις φορές την εβδομάδα μια άτυπη συνάντηση, ώστε να διατηρείται η άμεση επαφή με τους δημοσιογράφους.

Φυσικά όταν προκύπτει σημαντικό ζήτημα ,θα δίνεται συνέντευξη και μια "επίσημη" συνέντευξη τύπου με κάμερες και ερωταποκρίσεις (όπως προχθές για την ΕΡΤ). Η διάκριση αυτή είναι θέμα βαρύτητας. Εξάλλου, η πολιτική μας στο πεδίο "επικοινωνία" περιλαμβάνει πράξεις σημαντικότερες από το μπρίφινγκ, όπως η από-κομματικοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης, η κατάργηση των μυστικών κονδυλίων και η αναδιοργάνωση των Γραμματειών Επικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης" έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κατάργηση της καθημερινής ενημέρωσης αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και σύγχυση, καθώς ακόμα και όταν υπάρχει, οργιάζουν οι φήμες και οι διαρροές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η κρίση έφαγε τα μυστικά κονδύλια

SHARE:

24Media Network