Ο Μπουτάρης "απαγόρευσε" ομιλία του Θεοδωράκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ "ΣΠΙΘΑ" (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ "ΣΠΙΘΑ" (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ) MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Μπουτάρης αρνήθηκε να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη. Πώς αιτιολογήθηκε η απόφαση. Αντιδράσεις από μέλη της "Σπίθας". Δείτε τι δήλωσε εκπρόσωπός της στο NEWS 247

Οργή στα μέλη του κινήματος "Σπίθα" προκάλεσε η ενέργεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να "απαγορεύσει" την ομιλία του διάσημου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε επικοινωνία του NEWS 247 με εκπρόσωπο της "Σπίθας" Άνω Ρετζικίου μας διαβεβαίωσαν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα δώσει το "παρών" στην προγραμματισμένη ομιλία το απόγευμα της Πέμπτης ανεξάρτητα από την άρνηση για εκχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους.

"Η συγγνώμη και η οποιαδήποτε δικαιολογία είναι για τους ανώριμους. Οι ώριμοι φροντίζουν να μην το κάνουν για να μη χρειαστεί να δικαιολογηθούν μετά.

Είχαμε κάνει αίτηση και ζητήσαμε να μας παραχωρήσουν την πλατεία Αριστοτέλους, κάτι που μας αρνήθηκαν.

Η εκδοχή ήταν ότι ο δήμαρχος θέλει να αποφορτίσει την πλατεία Αριστοτέλους από συγκεντρώσεις και μας παραχώρησαν την πλατεία κοντά στην Αρχαία Αγορά, αλλά δεν το αποδεχτήκαμε.

Ενδεχομένως θα αλλάξει η απόφαση. Είτε κανονικά και νόμιμα είτε με τηλεβόα ο Μίκης Θεοδωράκης θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους", δήλωσαν από τη "Σπίθα" Άνω Ρετζικίου στο NEWS 247.

Οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση αυτή από υποστηρικτές της "Σπίθας" έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη σελίδα στο Facebook.

"Αντιδημοκρατική ενέργεια από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος -προς το παρόν- αρνείται την παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους για την ομιλία Μίκη και των καθηγητών, ο ανεξάρτητος ρέπει προς τον ολοκληρωτισμό ή έτσι μου φαίνεται;" το σχόλιο fan της σελίδας της "Σπίθας" στο Facebook.

Δήμος Θεσσαλονίκης: "Κανένα θέμα απαγόρευσης"

Την επιβάρυνση του χώρου από εκδηλώσεις κάθε είδους επικαλείται ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχετικά με την μη παραχώρηση της πλατείας Αριστοτέλους.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:

"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης. Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού, αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρυμένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα «απαγόρευσης» της εκδήλωσης της «Σπίθας» ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης. Αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως της πολιτικής, ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησής τους, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης".

Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος, που αρχικά είχε συμφωνήσει να προλογίσει τον Μ. Θεοδωράκη, απέσυρε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση και σε δελτίο Τύπου της Πρυτανείας δηλώνει:

"Επειδή βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις, προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτή".

Με δήλωση του ο Μίκης Θεοδωράκης αποδίδει σε "πιέσεις" τη μη παραχώρηση της πλατείας και τη μη συμμετοχή του πρύτανη.

Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία

Ο Μπουτάρης

"Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Η φωνή του προδομένου ελληνικού λαού, ενώνεται με τη φωνή του Μίκη Θεοδωράκη, ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, και υψώνεται για να ακουστεί ως τα πέρατα της Ευρώπης και όλου του πλανήτη.

Την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μυλόπουλος και η Τιμητική Επιτροπή από εξέχοντες Θεσσαλονικείς, καλούν τον Μίκη Θεοδωράκη σε ανοιχτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο, με σύνθημα ΟΧΙ  στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ στο ξεπούλημα, ΟΧΙ στην ξένη εξάρτηση. 

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Βασίλης Πολυμένης, Επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ. της Χρηματοοικονομικής, ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, Πανεπιστημίου Κρήτης,  ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και ο Μίκης Θεοδωράκης

Στην Τιμητική Επιτροπή συμμετέχουν οι: Βούλα Πατουλίδου, Πόπη Μοσκώφ, Κωστής Γκορτζής (Ναύαρχος), Νίκος Παρασκευόπουλος  (καθηγητής Νομικής του Α.Π.Θ.)".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θεοδωράκης: "Θα είμαστε λαός ξένος στη χώρα του"

"Αγανακτισμένες" αποδοκιμασίες στον Μπουτάρη

SHARE:

24Media Network