Κοτζιάς: Ο Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του

Ο Νίκος Κοτζιάς στον News 24/7 στους 88,6
Ο Νίκος Κοτζιάς στον News 24/7 στους 88,6 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

"Σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσει ο τρόπος που λύθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν τους αρέσει ο υπουργός", είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην ΥΠΕΞ μιλώντας εφ' όλης της ύλης στο News 24/7 στους 88,6.

Συνέντευξη στον News 24/7 στους 88,6 και στον Βασίλη Σκουρή έδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης "Πράττω", Νίκος Κοτζιάς.

"Τιμή μου που μου εμπιστεύτηκαν το πρώτο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών", είπε, μεταξύ άλλων, στο σταθμό μας ο Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας απολογισμό της προσπάθειας που έγινε για να φτάσουν, ο Έλληνας και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην υπογραφή της.

"Στην άνοδο του εθνικισμού συνέβαλε πρώτα από όλα η ηγεσία των ΑΝΕΛ και η ΝΔ που επέλεξε να παίξει ένα παιχνίδι ανεύθυνης αντιπολίτευσης", τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης Πράττω και πρόσθεσε:

"Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς".

"Σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσει ο τρόπος που λύθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν τους αρέσει ο υπουργός", είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την κριτική που έχει δεχθεί από διάφορα κόμματα.

"Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του", είπε ακόμη ο κ. Κοτζιάς κι εκτίμησε ότι "η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος".

"Υποστηρίζω μέχρι θανάτου αυτά που λέει ο Τσίπρας στην Ευρώπη, για την ανάγκη συνεργασιών με την κεντροαριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις. Το θέμα είναι να κάνει το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας", είπε ο πρώην ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές και συμπλήρωσε:

"Για παράδειγμα, εμείς υποστηρίζουμε βαθιά τη Ρένα Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Παύλο Γερουλάνο για το δήμο Αθηναίων".

Για την εξωτερική πολιτική είπε:

"Δεν είναι σωστό η εξωτερική μας πολιτική να ανταγωνίζεται σε "τόνους" την τουρκική και αλβανική. Με την Τουρκία έχουμε μια διαφορά στην κουλτούρα της πολιτικής. Η Τουρκία δεν πρέπει να μας συμπαρασύρει στην πολιτική της, εμείς έχουμε κουλτούρα ειρήνης και εξομάλυνσης. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία που έχει ανεβάσει τους τόνους το τελευταίο δίμηνο πάρα πολύ. Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μητσοτάκη ότι η Αλβανία δεν θα μπει στην Ε.Ε. Αυτά γίνονται μόνο με σοβαρή διπλωματική δουλειά. Θα θύμιζα στη ΝΔ πως έκαναν την Αλβανία μέλος του ΝΑΤΟ άνευ όρων. Δεν μπορεί να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης σαν να μην κυβέρνησαν, αυτό είναι υποκρισία".

SHARE:

24Media Network