Ο Πολάκης, το “Σημίτη άντε κρύψου” και οι σφοδρές αντιδράσεις

Ο Πολάκης, το “Σημίτη άντε κρύψου” και οι σφοδρές αντιδράσεις
O πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης Eurokinissi

Ο Νίκος Μπίστης, ο Αντώνης Λιάκος και ο Παναγιώτης Παναγιώτου υπογράφουν κοινή δήλωση εναντίον του Παύλου Πολάκη ενώ οξύτατο ήταν και το σχόλιο του Παύλου Χρηστίδη.

Συνεχίζονται οι κόντρες με αφορμή το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στα ΝΕΑ, στο οποίο ο ίδιος ασκούσε κριτική στις πολιτικές του Κώστα Καραμανλή ως προς τα εθνικά ζητήματα και την προοπτική ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επιτέθηκε με ανάρτησή του στα μέσα δικτύωσης στον Κώστα Σημίτη, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Σημίτη, άει κρύψου σε καμία τρύπα που έχεις και άποψη για τα εθνικά. Με τη στάση σου “γκριζαρίστηκαν” τα Ίμία. Εσύ έδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Εσύ έκανες “νόμο κίνησης” της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα. Εσύ έφαγες τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο. Εσύ έστησες το πάρτι των Ολυμπιακών του 2004 με την Αγγελοπούλου. Από σένα και τον Κοσμίδη ξεκίνησε το 1997 το μεγάλο πάρτι με τη φαρμακευτική δαπάνη”.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναρωτήθηκε “αν ο κ. Σημίτης έχει το θράσος και μιλάει ακόμη”.

“Ο “εκσυγχρονισμός” σου ήταν σάπιος και οδήγησε, μαζί με αυτά που έκανε ο Καραμανλής μετά, στη χρεωκοπία της χώρας” συνέχισε.

“Τι θέλεις να θυμίσεις στο Κυριάκο Μητσοτάκη πως επί των ημερών σου διορίστηκε μέσω Καρατζά στην εθνική τράπεζα, για να βάλεις υποψηφιότητα για πρόεδρος; Άει πιες το τσάι σου, αρκετά πρόσφερες σ’ αυτόν τον τόπο, δεν χρειάζονται άλλα…”, κατέληξε.

Μπίστης, Λιάκος, Παναγιώτου σε Πολάκη: Κοινή δήλωση εναντίον Πολάκη

Από τη δική τους πλευρά, ο Νίκος Μπίστης, ο Αντώνης Λιάκος και ο Παναγιώτης Παναγιώτου υπογράφουν κοινή δήλωση, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά του Κώστα Σημίτη.

“Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει την διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε – η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν όμως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία” σημειώνεται στη δήλωση των στελεχών.

Χρηστίδης: Δεν αγγίζουν τον Κώστα Σημίτη οι χυδαιότητες Πολάκη

Ο Παύλος Χρηστίδης , εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε την επίθεση του Παύλου Πολλάκη στον Κώστα Σημίτη με σκληρή γλώσσα.

“Είναι προφανές ότι τον Κώστα Σημίτη δεν τον αγγίζουν οι χυδαιότητες Πολάκη. Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι. Με λίγα λόγια οι κκ. Ζορμπά, Μουζέλης, Μπίστης και άλλοι, μπορούν από σήμερα να διασχίζουν απομονωμένοι, τις γέφυρες της σιωπής”, σχολίασε ο κ. Χρηστίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα