Ο ‘πόλεμος της φέτας’ στη ΝΔ

Ο ‘πόλεμος της φέτας’ στη ΝΔ
ΑΘΗΝΑ-Ξεκίνησε η μετακόμιση της ΝΔ στα νέα γραφεία στο Μοσχάτο.Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τα παλιά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.(Eurokinissi-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μασάζ στους γαλάζιους βουλευτές για να αντιμετωπίζουν την οργή γαλάζιων αγροτοκτηνοτρόφων. Για «κακή ενημέρωση» κάνουν λόγο στο Μοσχάτο που επιμένουν να υπερασπίζονται την υπερψήφιση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά από τους ευρωβουλευτές του κόμματος. Ο πραγματικός λόγος της καρατόμησης Κασαπίδη

Αναταράξεις προκαλεί στη ΝΔ η υπερψήφιση στο ευρωκοινοβούλιο από τους γαλάζιους ευρωβουλευτές της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA), καθώς ιδιαίτερα σε αγροτικούς νόμους πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονται στόχος έντονων παραπόνων ακόμη και οργισμένων αντιδράσεων από αγρότες και κτηνοτρόφους που θεωρούν ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί πλήγμα για ελληνικά προϊόντα όπως η φέτα.

Πάντως σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα με βουλευτές της ΝΔ με την εξαίρεση του καρατομηθέντα τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης Γιώργου Κασαπίδη που φέρεται να διέρρεε ότι θα καταψήφιζε την CETA όταν αυτή θα ερχόταν προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο και αυτός ήταν άλλωστε και ο κύριος λόγος της απόφασης Μητσοτάκη να τον εκπαραθυρώσει και να τοποθετήσει τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης τη Φωτεινή Αραμπατζή.

Πάντως καλού κακού χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μοσχάτο υπό την προεδρία του γραμματέα της ΠΕ Λευτέρη Αυγενάκη με τη συμμετοχή στελεχών του αγροτικού τομέα της ΝΔ και βουλευτών του κόμματος που εκλέγονται σε αγροτικούς νομούς. Πληροφορίες θέλουν το κλίμα που επικράτησε να συγκλίνει στην εκτίμηση πως υπάρχει «κακή ενημέρωση» και να χρεώνεται «κακόβουλη» επιχείρηση εξαπάτησης των αγροτών από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές «είναι γεγονός ότι, με τη συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά, δεν επετεύχθη πλήρως η προστασία της φέτας» ωστόσο δείχνουν ως αποκλειστικά υπαίτιους  «στους χειρισμούς της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ υπενθυμίζουν με νόημα ότι οι αρμόδιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και Γιώργος Σταθάκης είχαν επιχειρηματολογήσει υπέρ της συμφωνίας και την είχαν στηρίξει στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ σε αντίθεση με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που την καταψήφισαν όχι όμως για τις πρόνοιες που είχε για την ελληνική φέτα, αλλά για άλλες προβλέψεις που αφορούσαν σε εργασιακά ζητήματα. Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι «παρά τις όποιες αδυναμίες της συμφωνίας, σε καμία περίπτωση, δεν γίνεται να διαγραφούν τα ευρύτερα ευεργετήματα από την κύρωσή της» εξηγώντας ότι «σε αυτό το θετικό ισοζύγιο στηρίχτηκε η υπερψήφισή της από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ».

Γεγονός πάντως είναι ότι η ΝΔ τη στιγμή που θα ήθελε να επιδιώξει ένα άνοιγμα στον αγροτικό κόσμο μετά και τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει τα τελευταία δύο χρόνια σειρά κυβερνητικών μέτρων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών βρίσκεται σε θέση άμυνας και προσπαθεί να εξηγήσει τη στάση της που προκαλεί αντιδράσεις σε κοινωνικές ομάδες που θεωρούνται προνομιακός εκλογικός χώρος για τη συντηρητική παράταξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα