Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Νίκο Γρυλλάκη

Νίκος Γρυλλάκης

Τη θλίψη τους για την ξαφνική απώλεια του δημοσιογράφου της ΕΡΤ εκφράζουν πολιτικά κόμματα και στελέχη της κυβέρνησης

Τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και στους συναδέλφους του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, που έφυγε σήμερα ξαφνικά απ' τη ζωή στέλνουν στελέχη της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

«Η τραγική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, που υπηρέτησε επί δεκαετίες τη δημοσιογραφία με ήθος και μαχητικότητα, αφήνει ένα μεγάλο κενό στη δημοσιογραφική οικογένεια και την ΕΡΤ» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Καταλήγοντας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο, στο γιο, στην οικογένεια και τον δημοσιογραφικό κόσμο για τον άδικο και πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου και φίλου Νίκου Γρυλλάκη που έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί. Ο Νίκος ξεχώριζε για την ανθρώπινη συμπεριφορά του στην άσκηση της μάχιμης δημοσιογραφίας, τον ακέραιο χαρακτήρα του, το ήθος του και την προσφορά του στη δημόσια τηλεόραση. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το χαμόγελό του στην καθημερινή μάχη της δημοσιογραφίας» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη εκφράζουν ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος και οι συνάδελφοί του από το Υπουργείο. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ξαφνική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, εξαίρετου συναδέλφου και αγαπητού φίλου, αφήνει σήμερα φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, και όλοι οι συνάδελφοί του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Ο Νίκος Γρυλλάκης, ήταν υπόδειγμα συνεπούς, φιλότιμου, μαχητή δημοσιογράφου. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στα ρεπορτάζ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Υποδομών και Ενέργειας. Άσκησε με συνέπεια, επαγγελματική ευθύνη και ήθος για 30 και πλέον χρόνια τη δημοσιογραφία και είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στο πεδίο της ενημέρωσης των πολιτών. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη: «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο του Νίκου Γρυλλάκη. Ενός ζεστού ανθρώπου, που πάντα με ήθος και επαγγελματισμό στάθηκε στο ύψος του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, από τα πρώτα του βήματα, στα Χανιά, μέχρι την Αθήνα και την ΕΡΤ, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια επί τρεις δεκαετίες. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Νίκου Γρυλλάκη, τονίζοντας πως υπηρέτησε με εργατικότητα και αφοσίωση το επάγγελμά του.

«Η αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια., σημειώνει το γραφείο Τύπου της ΝΔ και προσθέτει: «Ο Νίκος Γρυλλάκης κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ξεχώρισε για τη μαχητικότητά του, το ήθος, αλλά και την ευσυνειδησία του». «Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν δημοσιογράφος με ήθος και γνώση. Ξεχώριζε πάντα με το έγκυρο ρεπορτάζ, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα του. Η αδόκητη απώλεια του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Με ένα σχόλιο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τα συλλυπητήριά για τον ξαφνικό θάνατο του δημοσιογράφου Νίκο Γρυλλάκη, «Άλλος ένας φίλος έφυγε αυτό τον χειμώνα. Άλλη μία απροσδόκητη απώλεια. Με τον Νίκο Γρυλλάκη συναντηθήκαμε στα χρόνια της Πρώτης. Αθόρυβος, μεθοδικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, να συμβουλεύσει, να συμπαρασταθεί. Καλό ταξίδι Νίκο. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη. Ο Νίκος Γρυλλάκης που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, διακρινόταν για το εξαιρετικό ήθος του και υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ευπρέπεια, υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης και σεβασμό στη δεοντολογία. Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και τους οικείους του» σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως ο Νίκος Γρυλλάκης υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μέχρι την τελευταία στιγμή, με πάθος και εντιμότητα.

Πηγή: 

Συλλυπητήρια για τον Νίκο Γρυλλάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης

Το "αντίο" της ΕΡΤ στον δημοσιογράφο Νίκο Γρυλλάκη

SHARE:

24Media Network