Ο Σαμαράς ψάχνει απεγνωσμένα στήριξη. Συνάντηση με Καραμανλή στην Κηφισιά

Ο Σαμαράς ψάχνει απεγνωσμένα στήριξη. Συνάντηση με Καραμανλή στην Κηφισιά
Ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Βουλή την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το βράδυ της περασμένης Κυριακής συναντήθηκαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. Τι συζήτησαν ενόψει της εσωκομματικής διαμάχης που αναμένεται να ξεσπάσει στη ΝΔ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να αναζητά απεγνωσμένα τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενόψει του εσωκομματικού “πολέμου”, που αναμένεται να ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι κ. Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, συναντήθηκαν στο σπίτι του πρώτου στην Κηφισιά. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μείνουν σε επαφή, καθώς οι εξελίξεις στη χώρα θα είναι συνεχείς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ” Έθνους “, το ραντεβού, που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κλείσθηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκείνη την ημέρα ο κ. Σαμαράς προσκάλεσε τον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ στο σπίτι του, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία και την άνεση να μιλήσουν ανοιχτά για όλα και ειδικότερα για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόσκληση και το δείπνο οριστικοποιήθηκε για το βράδυ της Κυριακής, όποτε και ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στην Κηφισιά.

Ο ανήσυχος Σαμαράς

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συζήτηση ξεκίνησε από τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα από τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους της.

Ο κ. Σαμαράς δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης και παρουσίασε στον κ. Καραμανλή τις πληροφορίες που ο ίδιος είχε από το εξωτερικό.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο. Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του εκτιμά ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί, κάτι που δείχνει ότι δεν πιστεύει στο σενάριο της “Αριστερής Παρένθεσης”, σενάριο στο οποίο ποντάρει η ηγεσία της ΝΔ.

Τι θα γίνει στο εσωτερικό της ΝΔ

Η συζήτηση έφτασε και στα εσωκομματικά. Ο κ. Καραμανλής φέρεται να είπε ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στον στενό κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκρισή του να μιλούν εξ ονόματός του, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε ότι για τον ίδιο πρώτιστη σημασία έχει αυτή την ώρα η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές της χώρας και η σταθεροποίηση της κατάστασης. Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε απόλυτα και του εξήγησε ότι η ΝΔ είναι αυτήν τη στιγμή ένας αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους και πως αυτή η εικόνα πρέπει να διαφυλαχθεί από όλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα