Ο "σέξι Αλέξης" και το Reuters

ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ (EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ (EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) EUROKINISSI

Στον Αλέξη Τσίπρα στέκεται το Reuters, σχολιάζοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για έναν Sexy Alexi, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο

Με τη διαπίστωση ότι ο χαρακτηρισμός "σέξι" δεν αποτελεί μία λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς ξεκινά το άρθρο του Reuters την ενδοσκόπηση για τον Sexi Alexi που, όπως σημειώνεται,  τείνει να καταστεί σε έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες στην Ελλάδα.

Μετά από την εμφάνιση του 37χρονου Αλέξη Τσίπρα χωρίς γραβάτα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους μεγαλύτερους ηλικιακά προέδρους των άλλων κομμάτων κατέστη σαφές πως η πολιτική είναι έτοιμη να αλλάξει στην Αθήνα.

ADVERTISING

Ο Αλέξης Τσίπρας "αποπλάνησε" τους πολίτες με την υπόσχεση να τους προσφέρει αυτό που οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται ότι είναι αδύνατο. Να κρατήσει δηλαδή την Ελλάδα στο ευρώ και παράλληλα να καταργήσει το Μνημόνιο.

Για τους εχθρούς του, κατά κύριο λόγο το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου και της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί έναν απερίσκεπτο γόη που ωθεί τη χώρα του στην κατάρρευση με την ψεύτικη υπόσχεση των εύκολων λύσεων.

Αναφέρουν μάλιστα πως το γεγονός ότι βρίσκεται μόνο τρία χρόνια στη Βουλή και το ότι δεν έχει οικονομικές και νομικές γνώσεις θα τον κάνει να νιώσει έξω από τα νερά του σε ένα τραπέζι με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για τους υποστηρικτές του από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας σωτήρας, ο μόνος τολμηρός ηγέτης που θα τολμήσει να αναλάβει την εξουσία από τους ανίκανους και στραβούς μεσήλικες που σπατάλησαν το μέλλον των νέων στην Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα έχει, όπως σημειώνουν οι συντάκτες, πλήξει σοβαρά τους νέους της χώρας, με περισσότερους από τους μισούς να είναι άνεργοι.

Εντόπισαν τον υπερασπιστή τους στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τώρα είναι έτοιμοι να του δώσουν τη νίκη σε περίπτωση που η Ελλάδα πάει σε εκλογές τον επόμενο μήνα.

Έχοντας να κερδίσει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό από νέες εκλογές μετά το ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με σοσιαλιστές και συντηρητικούς τους οποίους κατηγορεί για το ότι οδήγησαν τη χώρα σε φτώχεια.

"Έλα Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι" είναι το σύνθημα που έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, με την προσωπική του σελίδα στο Facebook να έχει γεμίσει από καρδούλες και φιλάκια από τις γυναίκες θαυμάστριές του.

Το ειδύλλιο δεν είναι απλά επιδερμικό, σχολιάζουν οι αρθρογράφοι. "Μου αρέσει επειδή αποτελεί μέρος της γενιάς μας. Η γενιά μου είναι αυτή που πραγματικά υποφέρει", σχολιάζει 21χρονη φοιτήτρια στο Μαθηματικό, συμπληρώνοντας πως η νέα γενιά δεν έχει μέλλον και πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να το αλλάξει.

"Φοβάμαι πως το γεγονός ότι είναι εμφανίσιμος μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος του επειδή δεν θα τον πάρουν στα σοβαρά. Είναι κρίμα επειδή είναι ο μόνος που έχει ιδέες. Έχει κότσια", υπογραμμίζει.

Η ιδέα του όμορφου και νέου Αλέξη φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση και στους μεγαλύτερους. "Ο άντρας μου λέει είσαι τρελή; γιατί να μην τον ψηφίσεις; Είναι όμορφος, νέος και η χώρα χρειάζεται νέους ανθρώπους. Φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη χώρα και νομίζω πως θα μπορούσε να εργαστεί σκληρά", σημειώνει 65χρονη καθηγήτρια που έχει βγει στη σύνταξη.

"Από την άλλη πλευρά, είναι τόσο νέος που θα μπορούσε να είναι γιος μου και έτσι δεν είμαι σίγουρη", σχολιάζει ξεσπώντας σε γέλια.

Αυτοί όμως που βρίσκονται στο πλευρό του επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας όμορφος άντρας. Έτσι, ο Αλέξης περιγράφεται ως μεθοδικός και τελειομανής, με τους υποστηρικτές του να επισημαίνουν πως η άνοδός του οφείλεται περισσότερο στη στρατηγική και τη σκληρή δουλειά παρά στην εμφάνισή του και την τύχη.

Οι πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν πως δεν θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο που έχει φτάσει χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό. Ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι αμφιταλαντεύονται για το πώς θα σώσουν τη χώρα, ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε παραιτήθηκε από τη θέση ότι η λύση είναι εφικτή εάν η Αθήνα αντιστρέψει την πολιτική λιτότητας που απαιτείται από τις Βρυξέλλες.

"Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του κεφαλαιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο την άποψη της κοινωνίας για τη διάσωση και τη λιτότητα. Τη "διάβασαν" καλά και ήταν σωστά τοποθετημένοι, ενώ οι απόψεις των υπόλοιπων κομμάτων είναι μπερδεμένες", σημειώνει ο επικεφαλής της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ακολουθεί τη γραμμή άρνησης συνεργίας και καθορισμού της πολιτικής, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην βλέπουν με καλό μάτι τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και να απειλούν με τερματισμό της χρηματοδότησης, κάτι που θα σήμαινε χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από το ευρώ, όταν το 80% των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

Βέβαια οι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτουν τις απειλές, τονίζοντας πως η ΕΕ δεν μπορεί να τραβήξει την πρίζα για την Ελλάδα εξαιτίας της ζημιάς που θα προξενούσε στη νομισματική ζώνη. Ωστόσο, ορισμένοι από τους στενούς συμμάχους του Αλέξη Τσίπρα είναι επιφυλακτικοί επειδή δίνει υποσχέσεις στους Έλληνες που δεν μπορούν να τηρηθούν.

Οι συντάκτες του Reuters παραθέτουν μάλιστα και τις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου που επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα για διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι πρέπει να ενημερώσει με υπευθυνότητα τους πολίτες ότι ο δρόμος εκτός Μνημονίου είναι και δρόμος που οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα επώδυνο αλλά με προοπτικές.

SHARE:

24Media Network