Ο Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πότε θα γίνουν εκλογές

Ο Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πότε θα γίνουν εκλογές

Ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κάθε σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, απαντώντας στη ΝΔ και το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών διέψευσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας ουσιαστικά στην τελευταία τοποθέτηση της ΝΔ που ζήτησε προσφυγή στις κάλπες τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως: «οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με την συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία».

«Άρα ενδεχομένως να κουμπώσει με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, μιλώντας για την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπεραμύνθηκε της σχετικής κυβερνητικής πρότασης, τονίζοντας ότι:«Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μονοπαραταξιακή λογική στην αυτοδιοίκηση».

Επίσης, σημείωσε ότι οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου) του 2019.

«Δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα