Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για τη συμφωνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για τη συμφωνία
The prime minister and president of the SYRIZA ruling party, Alexis Tsipras, delivers his speech on the party's Central Committee Meeting, in Athens, on February 11, 2017 / , , , 11 , 2017 SOOC

Με την εισήγηση του πρωθυπουργού ξεκινά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία ο πρωθυπουργός θα αναλύσει τη σημασία και τις πτυχές της συμφωνίας. Κείμενο συμβολής ετοιμάζουν οι "53+".

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από στελέχη και βουλευτές  να στηρίξουν τη συμφωνία που θα έρθει, διαφορετικά προδιαγράφονται εξελίξεις που θα δώσουν χώρο στους πολιτικούς αντιπάλους που απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και υπονομεύουν την κυβέρνηση. «Ή θα στηρίξετε την συμφωνία για να περάσουμε αυτή την δύσκολη, αλλά και τελευταία καμπή, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα ή θα κάνουμε δώρο σε αυτούς που θέλουν να μας τελειώσουν».

Δείτε την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του πρωθυπουργού και της ηγετικής ομάδας αναμένεται να είναι πως το κλείσιμο της συμφωνίας θα φέρει σε στρατηγικό αδιέξοδο τη ΝΔ, καθώς θα χαθεί το βασικό της αφήγημα για προσφυγή στις κάλπες με αφορμή τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισημάνει πως παρά το βαρύ φορτίο που καλείται η κυβέρνηση να σηκώσει η χώρα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα οδηγηθεί σε ασφαλή δρόμο, που οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο, ενώ υπάρχει χρόνος ώστε να αναστραφεί το κλίμα και η κακή δημοσκοπική εικόνα.

Κείμενο συμβολής ετοιμάζεται να κατατεθεί , εκτός απροόπτου, εκ μέρους των “53+”. Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Όπως εξηγούσε κορυφαίο στέλεχος της τάσης θα είναι συμπληρωματικό και όχι αντιπαραθετικό και θα επισημαίνει κάποιες από τις πτυχές της συμφωνίας, αλλά και την ανάγκη “θωρακισμού”, από επόμενους ενδεχόμενους εκβιασμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα