Ο Θάνος Πλεύρης “σπάει” το άβατο των Εξαρχείων… ψιθυρίζοντας

Ο Θάνος Πλεύρης “σπάει” το άβατο των Εξαρχείων… ψιθυρίζοντας

"Στις 8 Ιουλίου παραδίδουμε την πλατεία στους κατοίκους. Τελειώνει η ανομία, τελειώνουν τα άβατα" είπε ο Θάνος Πλεύρης αξημέρωτα σχεδόν από την άδεια πλατεία Εξαρχείων.

“Θα τελειώσω τα Εξάρχεια, θα καθαρίσω τα Εξάρχεια” και πάει λέγοντας. Μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που πάει “πακέτο” με το τέλος ή έστω την τροποποίηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, είναι η δέσμευση για απομάκρυνση της παραβατικότητας από την περιοχή των Εξαρχείων.

Στην πλατεία της γειτονιάς βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Θάνος Πλεύρης, για να υποσχεθεί με βίντεο ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το περιθρύλητο “άβατο” θα σταματήσει να υφίσταται με την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, αν αναλάβει την εξουσία δηλαδή το κόμμα του.

Σε μια άδεια πλατεία Εξαρχείων και καταφανώς αγχωμένος, ο κ. Πλεύρης ακούγεται να λέει χαμηλόφωνα, πως η πλατεία θα παραδοθεί στους κατοίκους της. Βέβαια, δεν σχολιάζει πως η πλατεία, τα Εξάρχεια, η ανομία πέριξ της περιοχής προϋπήρχαν και πριν την κυβέρνηση Τσίπρα, επί κυβέρνησης Σαμαρά δηλαδή αλλά και πολύ πιο πριν.

Το τι θα κάνει η ΝΔ με το παρεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών, και την εν γένει παραβατικότητα στις περιοχές του κέντρου της πόλης, θα το δούμε και θα το κρίνουμε εν ευθέτω χρόνο. Από εκεί και πέρα, βεβαίως το αφήγημα του “γκέτο” των Εξαρχείων, βολεύει πολλούς προς άγρα ψήφων. Εξ ου και η διαιώνισή του.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης επανήλθε με την εξής διευκρινιστική ανάρτηση:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα