Ο Βενιζέλος για τα σενάρια δημοψηφίσματος: Καταστροφική κίνηση. 'Τερατογένεση' η νέα κυβέρνηση

Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξή του στον ALPHA σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης, την πορεία των διαπραγματεύσεων, το δημοψήφισμα και τον Σ. Ξηρό

"Το θέμα δεν είναι το μετέωρο βήμα του κ. Τσίπρα. Το θέμα είναι το μετέωρο βήμα του έθνους" τόνισε την Κυριακή για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Αξιοπρέπεια σημαίνει να λες ψέματα στον ελληνικό λαό και να δημιουργείς συνεχώς ένα θέαμα το οποίο εκθέτει τη χώρα;" διερωτήθηκε σε συνέντευξή του στον Alpha. "Δεν υπάρχει αξιοπιστία, συνέχεια και συνέπεια", τόνισε.

ADVERTISING

"Θα συρθεί η χώρα στις διαπραγματεύσεις έως τον Ιούνιο όπου θα έρθει αντιμέτωπη με τις μεγάλες λήξεις ομολόγων και τότε θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ευελιξία", εκτίμησε.

"Το δημοψήφισμα είναι καταστροφικό άμα τη ανακοίνωσεί του", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές.

Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα - είπε σκωπτικά - αν βγήκε σοφότερος μετά την δίωρη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, και επανέλαβε ότι θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από το δημόσιο βίο.

Τόνισε δε ότι "πρέπει να υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, και η στάση τους θα είναι ιστορική. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, και για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις πιο μεγάλες για την Ελλάδα".

Εξάλλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε ως πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής συνταγματικής τάξης τις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι "τρομοκρατία ήταν οι κυβερνήσεις των μνημονίων".

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση έκανε λόγο για "τερατογένεση" προσθέτοντας ότι υπάρχει όσμωση και ταύτιση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, "και μάλιστα τους βλέπω ενθουσιασμένους από τη συνεργασία, ενώ εμείς με τη ΝΔ είχαμε προγραμματική συμφωνία".

Για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι "άλλο πράγμα ο ανάπηρος γενικώς, και άλλο ο Σάββας Ξηρός".

"Η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ έπρεπε να είχε τερματιστεί από την πρώτη στιγμή" δήλωσε ακόμη, ενώ για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι "δώσαμε λάθος μήνυμα πως η Ελλάδα μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν στη Σουηδία, και αντί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ θα μας βγάλουν από τη Σένγκεν".

Εμείς ως κυβέρνηση, πρόσθεσε, καταφέραμε να πάρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αποφυλάκιση Σάββας Ξηρός, Σάββας Ξηρός, Ευάγγελος Βενιζέλος

24Media Network