Ο Βενιζέλος "κάρφωσε" τους απόντες μπροστά στον Σουλτς

Ο Βενιζέλος "κάρφωσε" τους απόντες μπροστά στον Σουλτς

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για τις ευρωεκλογές, ενώπιον του Μάρτιν Σουλτς, στη συνδιάσκεψη της Ελιάς

«Στις ευρωεκλογές δίνεται μια μάχη ιδεών, μια μάχη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για μια άλλη Ευρώπη και το Σοσιαλιστικό Κόμμα σηκώνει το βάρος να παρουσιάσει μια άλλη αφήγηση για την Ευρώπη». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προλογίζοντας τον Μάρτιν Σουλτς, τον υποψήφιο του ΕΣΚ για την προεδρία της Κομισιόν, ο οποίος παραβρέθηκε στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς».

«Ο Μάρτιν», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «γνωρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα προβλήματα και τις προτεραιότητες των πραγματικών ανθρώπων. Έχει σημασία να καταλάβουμε ότι δίνεται μάχη ιδεών». «Μας λένε, πρόσθεσε, ότι είμαστε στην ίδια κυβέρνηση με τη ΝΔ, το ίδιο, όμως, συμβαίνει και στη Γερμανία, στην Ιταλία και αλλού. Τώρα όμως βλέπετε ότι κατεβαίνουμε με διαφορετικά κόμματα, ψηφοδέλτια και διαφορετικούς υποψήφιους για την Κομισιόν, τώρα δίνουμε μεγάλη μάχη για τους συσχετισμούς, μάχη ανάμεσα στην προοδευτική και τη συντηρητική αντίληψη, του ΕΛΚ και του ΕΣΚ».

«Ο Μάρτιν«», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «είναι Γερμανός πολίτης και πολιτικός αλλά ξέρει τι σημαίνει να είσαι πάνω απ όλα Ευρωπαίος πολίτης και πολιτικός και έχει πολύ μεγάλη σημασία να του πούμε ότι, εδώ, τον στηρίζουμε επειδή είναι ο Ευρωπαίος Μάρτιν Σουλτς και επειδή, ως Γερμανός» αναγνωρίζει και σέβεται τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι «επί πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ ήταν είτε το μεγαλύτερο σε ποσοστό ψήφων κόμμα, μέλος του ΕΣΚ είτε ένα από τα μεγαλύτερα σε ποσοστό ψήφων, αλλά, τώρα, πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης, της υπευθυνότητας, των δύσκολων αποφάσεων». Στη Συνδιάσκεψη, πρόσθεσε, συγκεντρωθήκαμε ισότιμα το ΠΑΣΟΚ και συναγωνιστές από άλλες κινήσεις και συγκροτήσαμε την Ελιά. Εμείς όλοι έχουμε αναφορά στο ΕΣΚ το οποίο και εκπροσωπούμε στην Ελλάδα. Και απευθυνόμενος στον κ. Σουλτς είπε ότι όλοι εμείς θέλουμε να είσαι ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής.

Αναφέρθηκε και στις απουσίες από τη Συνδιάσκεψη τονίζοντας ότι «βεβαίως θα θέλαμε να είναι κι άλλοι φίλοι μας εδώ, να ήταν η ΔΗΜΑΡ και άλλοι άνθρωποι που ανήκουν στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, της Αριστεράς». Εξέφρασε την πίστη του ότι, μέχρι τις ευρωεκλογές, θα πεισθούν κι άλλοι και το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο ώστε θα δημιουργήσει μια δυναμική.

Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του κ. Σουλτς με τον κ. Κουβέλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σουλτς θα έχει άλλη μια ευκαιρία να πει στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πόσο μεγάλη σημασία έχει η συσπείρωση, γιατί , όπως είπε, «πρέπει να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και στο Νότο».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι, στην Ελλάδα, χωρίς κυβερνητική σταθερότητα και δύσκολες αποφάσεις δεν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, δεν μένει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα ισότιμη χώρα.

Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Σουλτς με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τονίζοντας ότι οι περιπτώσεις Καμίνη στην Αθήνα και Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη είναι ένα ωραίο παράδειγμα, είναι τα πρόδρομα φαινόμενα της συνεργασίας που πέτυχαν και θα νικήσουν και τώρα. Και εξέφρασε τη χαρά του διότι ο κ. Σουλτς, με την παρουσία του, στη Συνδιάσκεψη, δίνει την ευρωπαϊκή διάσταση του εγχειρήματος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network