Οδικώς από την Πρίστινα έφτασε στα Σκόπια ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΚΙΟΡΓΚΕ ΙΒΑΝΟΒ--(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΚΙΟΡΓΚΕ ΙΒΑΝΟΒ--(ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ συναντάται ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πρώτη επίσκεψη στη χώρα, μετά τον Μολυβιάτη το 2004. Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Στα Σκόπια βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της ΠΓΔΜ και με άλλους πολιτικούς παράγοντες. Μετέβη στη χώρα οδικώς από την Πρίστινα.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος επισκέπτεται τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φάτμιρ Μπεσίμι, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και τέλος με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί ακόμη και με τους πρέσβεις των χωρών - μελών της Ε.Ε. στα Σκόπια, ενώ μετά το πέρας των συναντήσεων του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στις συναντήσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας με τον κ. Βενιζέλο θα εξεταστούν τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική διεύρυνσης στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής Προεδρίας και το καθεστώς της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο αυτό.

SHARE:

24Media Network