Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην προφυλάκιση Παπαντωνίου

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην προφυλάκιση Παπαντωνίου
Γιάννος Παπαντωνίου Eurokinissi

Γ. Θεοφύλακτος, ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν φοβήθηκε, δεν δείλιασε, ήταν πραγματικά ανεξάρτητη» - Κ. Καραγκούνης, ΝΔ: «Αν αφήσουμε ελεύθερη τη Δικαιοσύνη, ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της».

Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του δεν μπορούσε να μην σχολιαστεί από τους βουλευτές που συζητούν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ηλεκτρονική υποβολή του πόθεν έσχες.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος υπογράμμισε ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν φοβήθηκε, δεν δείλιασε, ήταν πραγματικά ανεξάρτητη, έκανε τη δουλειά της και ήταν τυφλή, όπως πρέπει».

Ο Γ. Θεοφύλακτος δεν απέφυγε να σχολιάσει και τις αναφορές στο «δόγμα Πολάκη» παρατηρώντας ότι «το να μιλάει ο προφυλακισθείς Γ. Παπαντωνίου για δήθεν «δόγμα Πολάκη», στην ουσία δηλαδή να μιλά την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούν συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προβληματίσει».

«Αν αφήσουμε, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ελεύθερη τη Δικαιοσύνη, ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της και το έργο της και βάζει στη θέση τους όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία» σημείωσε από την μεριά του ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης προσθέτοντας ότι «όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή βρίσκονταν, θα τιμωρηθούν για όσα έπραξαν».

Ο Κ. Καραγκούνης παρατήρησε ότι «η Δικαιοσύνη ούτε ποδηγέτηση ανέχεται, ούτε νουθεσίες χρειάζεται από οποιονδήποτε κυβερνητικό παράγοντα που προφανώς έχει μπερδέψει τη Δημοκρατία με τη «Μπανανία».

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την θέλουμε αλά καρτ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος επανέλαβε ότι ο Γ. Παπαντωνίου εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την θέλουμε αλά καρτ».

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος θύμισε ότι όλοι οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ψήφισαν υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος υπογράμμισε ότι «χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για να γίνει αυτό που έγινε χθες».

«Καλώς έπραξε, δεν μας πέφτει λόγος» σχολίασε από την μεριά του σχετικά με τη Δικαιοσύνη ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης θύμισε ότι ο Γ. Παπαντωνίου είναι ο τέταρτος κατά σειρά υπουργός του Κώστα Σημίτη που έχει προβλήματα με την Δικαιοσύνη και παρατήρησε ότι «δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν» πριν ο πρώην υπουργός υποχρεωθεί να απαντήσει στο «πόθεν έσχες;» κι οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού δεν κατάφερε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα