Οι διάλογοι Μειμαράκη- Τσίπρα και πότε ο πρόεδρος της Ν.Δ έκανε παρέα με αριστερούς

Οι διάλογοι Μειμαράκη- Τσίπρα και πότε ο πρόεδρος της Ν.Δ έκανε παρέα με αριστερούς

Αντιπαράθεση με αιχμές πίσω από τις αβρότητες είχαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο Βενιζέλος διέκοπτε το δεύτερο

Αντιπαράθεση με αιχμές πίσω από τις αβρότητες είχαν ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς προέβησαν πολλές φορές σε απευθείας διαλόγους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θυμήθηκε μάλιστα τα νιάτα του ως φοιτητής. “Εχω κάνει κι εγώ σε συνελεύσεις στο πανεπιστήμιο κι έχω κάνει παρέα με αριστερούς αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά”, σχολίασε ξεκινώντας την ομιλία του με αιχμές για τον πρωθυπουργό, καθώς υποστήριξε ότι σκοπίμως δεν του είπε ότι επρόκειτο να μιλήσει.

Μετά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού, ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε εστιάζοντας την αντιπαράθεση στο θέμα του χρέους. “Υποθέτω έχετε διαβάσει τη συμφωνία. Στη σελίδα 6, αναφέρει ρητά, η Σύνοδος αναφέρει πως δεν μπορεί να γίνει απομείωση του χρέους” ξεκίνησε να λέει.

Όμως οι αναφορές του στο παρελθόν προκάλεσαν την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που διέκοπτε συνεχώς με τον πρόεδρο της Ν.Δ να λέει “να μη τα αναλύσουμε τώρα” και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιμένει “όχι, να τα αναλύσουμε” ενώ ο προεδρεύων κ.Μητρόπουλος τον εγκαλουσε στην τάξη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ τέλος αφού δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κυβερνήσει (διευκρινίζοντας ότι δεν θα κάνει πρόταση μομφής για να τη συσπειρώσει), σχολίασε χαμογελώντας ότι φαίνεται πως ήδη το κάνει, αφού συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οκτώμιση το πρωί, “πράγμα ασυνήθιστο για την αριστερά” όπως είπε.

Ο κ.Τσίπρας ανταπάντησε με χαμόγελο “δε θα ασχοληθώ με τα ωράρια της αριστεράς”, για να σημειώσει στη συνέχεια ότι “στην απόφαση του Eurogroup του 2012 υπήρχε μία υπόσχεση, σε αυτή την απόφαση σαφής δέσμευση ότι μετά την επόμενη αξιολόγηση θα συζητηθεί το θέμα του χρέους”. Ο κ.Μεϊμαράκης άρχισε να ψάχνει το κείμενο της συμφωνίας, καθώς διαφωνουσε για τη σαφήνεια της αναφοράς, με τον πρωθυπουργό να του λέει “μην το ψάχνετε την ξέρω απ έξω”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία
SHARE:

24Media Network