Οι επενδύσεις στο Νίκο Παππά, τράπεζες και κοινωνική πολιτική ο Δραγασάκης

Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα την έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους. την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα την έγκριση της πρότασης που υπέβαλλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους. την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έλαβε ΦΕΚ και από αυτήν προκύπτει ενίσχυση του στενού συνεργάτη του, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης “χάνει” την αρμοδιότητα για το χρέος

Ενισχυμένος εμφανίζεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς, καθώς με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για ανάθεση αρμοδιοτήτων στα μέλη της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει και τον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει εκτός της εποπτείας των τραπεζών και της οικονομικής πολιτικής και την κοινωνική πολιτική. Δεν αναφέρεται όμως τίποτε όσον αφορά στις αρμοδιότητες για τη διαπραγμάτευση και το χρέος, δύο τομείς που προφανώς παίρνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα το ΦΕΚ αναφέρει ότι:

“Στον Υπουργό Επικρατείας Νικόλαο Παππά ανατίθενται οι αρμοδιότητες: α) που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, β) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, γ) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα.”

Αναφέρει επίσης:

“Αναθέτουμε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη τις αρμοδιότητες α) του συντονισμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Κυβέρνησης β) της εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος”.

Διαβάστε όλο το ΦΕΚ

SHARE:

24Media Network