Οι “κεντρώοι” της ΝΔ αντεπιτίθενται σε Άδωνι και Βορίδη

Οι “κεντρώοι” της ΝΔ αντεπιτίθενται σε Άδωνι και Βορίδη
Tα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο Eurokinissi

Μπαράζ τοποθετήσεων από γαλάζια στελέχη σε συνέχεια του αδειάσματος Μητσοτάκη σε Βορίδη και Άδωνι. Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για προεκλογική συνεργασία ΝΔ και Ποταμιού.

Συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι πρόσφατες αναφορές Βορίδη και Γεωργιάδη κατά της Αριστεράς, καθώς κυρίαρχη άποψη στο Μοσχάτο είναι ότι η πόλωση και η όξυνση της αντιπαράθεσης πάνω στο δίπολο δεξιά-αριστερά δεν ευνοεί το σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιθέτως διευκολύνει τον Αλέξη Τσίπρα να συσπειρώσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο δημοσίως στελέχη της ΝΔ, στο πνεύμα της τοποθέτησης-άδειασμα σε Βορίδη και Γεωργιάδη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε αποστασιοποιούνται είτε αδειάζουν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τον τομεάρχη εσωτερικών. “Εμείς δεν θα παρασυρθούμε, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού, δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ” ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμουτσάκος (Πρακτορείο 104,9 fm) λέγοντας ότι η προτροπή Μητσοτάκη προς τα στελέχη της ΝΔ να μην εμπλέκονται στη συζήτηση περί αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου είναι “οδηγός για όλους μας”.

Αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας (ΑΝΤ1) υποστήριξε ότι “η επιθετική ρητορική και οι προσβολές στους πολιτικούς μας αντιπάλους είναι μακριά από τη νοοτροπία μας. Η επόμενη διακυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα λειτουργήσει εκδικητικά. Δεν θα επιδείξει όμως λήθη στα λάθη, στις πολιτικές αβλεψίες και στις ενδεχόμενες ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Σε μεγάλη μερίδα της ΝΔ πάντως αυτό που κυρίως ενόχλησε από την τοποθέτηση Βορίδη ήταν το κάλεσμά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη “θωράκιση του κράτους και των θεσμών” προκειμένου να μην ξανάρθει στην εξουσία η Αριστερά, καθώς αυτή η αποστροφή δημιουργεί αν μη τι άλλο περίεργους συνειρμούς. 

Πάντως αυτή που μάλλον τάραξε τα νερά είναι η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 που αποστασιοποιήθηκε από τη ρητορική περί “ελαττωματικών ιδεών” της Αριστεράς και ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το Ποτάμι. Ουσιαστικά η δήλωση της κας Μπακογιάννη απαντά και στην άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη ότι “στο χώρο του κέντρου υπάρχει μίσος για το ΣΥΡΙΖΑ”. 

Άλλωστε το Ποτάμι αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ καθώς διαφώνησε με τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά για “εκλογές εδώ και τώρα” την περασμένη Άνοιξη που σήμαναν και μονοδιάστατο αντιΣΥΡΙΖΑ προσανατολισμό και μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης ήρθε πολύ κοντά με τον Αλέξη Τσίπρα σε κομβικά πολιτικά ζητήματα όπως το Σκοπιανό.

Αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις εντός της ΝΔ γύρω από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αλλά και το ποιος θα είναι ο ρόλος του κεντρώου χώρου επί της ουσίας αντανακλά βαθύτερες διεργασίες για τη μελλοντική φυσιογνωμία της ΝΔ. Είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ ότι στο εσωτερικό της ΝΔ διεξάγεται αυτή την περίοδο μια μάχη για τα νέα στελέχη που θα αναδειχτούν και θα κρίνουν και τους εσωκομματικούς συσχετισμούς της επόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα