Οι κρίσιμες ώρες για Ελλάδα και το νέο συμβούλιο αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (2Δ), ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (Α), ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (2Α) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (Δ) κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, την Κυριακή  29 Ιανουαρίου 2012, στο Μέγαρο Μαξίμου,  (EUROKINISSI / ΦΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (2Δ), ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (Α), ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (2Α) και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (Δ) κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στο Μέγαρο Μαξίμου, (EUROKINISSI / ΦΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το αργότερο μέχρι την Παρασκευή ενόψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση

Με τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση να οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους , είτε το βράδυ της Πέμπτης είτε την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Η κοινή στάση θεωρείται από τους εταίρους ως όρος απαρέγκλιτος όχι μόνο για τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και για την ικανοποιητική ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής σε δηλώσεις του την Τετάρτη τόνισε πως "οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή , έχουν γίνει πού σημαντικά βήματα και το επόμενο θα είναι η δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού, καθώς η χώρα θα ξεφύγει από τη μέγκενη του χρέους και θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης".

Ανέφερε επίσης ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα και με τους τραπεζίτες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων θα ολοκληρωθεί με συναπόφαση των τριών αρχηγών.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για θέματα, όπως οι μισθοί, οι επικουρικές, το κλείσιμο φορέων του δημοσίου και την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και θα πρέπει να βρουν σημεία σύγκλισης.

Ο χρόνος για την ολοκλήρωση του PSI, τη δανειακή σύμβαση και το νέο πρόγραμμα έχει εξαντληθεί και θα πρέπει μέχρι την Κυριακή να έχει επέλθει η συμφωνία με την τρόικα.

Εντός άλλωστε της ερχόμενης εβδομάδας είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί το κείμενο της συμφωνίας στη Βουλή, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει η διαπραγμάτευση μόνο με τη δέσμευση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει τα μέτρα που θα εξειδικεύουν τη συμφωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης σε αυτή τη χρονική περίοδο, ενώ όταν ρωτήθηκε για τυχόν αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της εμπλοκής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

"Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος έως ότου κλείσει το πακέτο για τη χρηματοδότηση της χώρας και τη νέα δανειακή συμφωνία", σημείωσε.

Κατά τη συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επαφές του στις Βρυξέλλες, αλλά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Αναφορικά με το θέμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Reuters: Δυνατή ακόμα και σήμερα η συμφωνία για το PSI

SHARE:

24Media Network