ΟΗΕ: Παραλίγο “επεισόδιο” Τσαβούσογλου – Χριστοδούλιδη

ΟΗΕ: Παραλίγο “επεισόδιο” Τσαβούσογλου – Χριστοδούλιδη

Την ώρα που ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε δηλώσεις στον Τύπο, ο Κύπριος ομόλογός του μπήκε στη μέση. Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και η απάντηση του Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες.

Μια απρόβλεπτη δημόσια συνομιλία, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, είχαν υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου και ο Τούρκος ομόλογός του.  Ο κ. Τσαβουσογλου έκανε δηλώσεις στον Τύπο, όταν από το σημείο πέρασε ο κ. Χριστοδουλίδης και είπε στους δημοσιογράφους “μην πιστεύετε ότι σας λέει”. Μάλιστα απευθύνθηκε προς τον κ. Τσαβούσογλου και του είπε ότι “δεν υπάρχει άλλη λύση από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία” και να παροτρύνει τον κ. Τσαβούσογλου να δώσουν τα χέρια και να συμφωνήσουν ότι προχωρούν.

Η άτυπη αυτή συνάντηση έλαβε χώρα λίγο πριν πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση Δένδια – Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έθεσε στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών το ερώτημα γιατί δεν συμφωνούμε αμέσως τους όρους αναφοράς και χρειαζόμαστε την πενταμερή. Ο κ. Τσαβούσογλου επικαλέστηκε περσινές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και είπε ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, καθώς και να τα συζητήσουν άτυπα και με την Ελλάδα.

Τότε, ο κ. Χριστοδουλίδης του είπε: «Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ας σφίξουμε τα χέρια τώρα ότι συμφωνούμε και να προχωρήσουμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα