Όλγα Γεροβασίλη: Η πολιτική μας άρχισε να αποδίδει αναπτυξιακούς καρπούς

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη
Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη EUROKINISSI

Η κυβέρνηση "κατάφερε, σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, να αναστρέψει την εικόνα διεθνούς απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας" υπογραμμίζει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ξεκινώντας από αδιαμφισβήτητες συνθήκες χρεοκοπίας, (η κυβέρνηση) κατάφερε, σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, να αναστρέψει την εικόνα διεθνούς απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει μια νέα οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας», αναφέρει σε συνέντευξή της η Όλγα Γεροβασίλη.

Μια νέα πραγματικότητα, η οποία, στην καθημερινότητα των πολιτών, «μεταφράζεται» ως εξής: «Η πολιτική μας άρχισε να αποδίδει αναπτυξιακούς καρπούς κι οι πολίτες το διαπιστώνουν, όλο και περισσότερο, στην καθημερινότητά τους», σημειώνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ADVERTISING

Η υπουργός συνεχίζει λέγοντας ότι «ο νεοφιλελευθερισμός, μέσω της Ακροδεξιάς, επιδιώκει να επιβάλλει το δικό του σύστημα "αξιών" (…) θέλουν ένα μοντέλο με τον αποπολιτικοποιημένο "νοικοκύρη", τον εθνικιστή, το ρατσιστή και τη βία τους να αναγνωρίζονται ως "κανονικότητα" απέναντι στον ξένο και στο διαφορετικό. Δείτε τι έγινε στη Νέα Ζηλανδία. Το διαπιστώνουμε με οδυνηρό τρόπο για μία ακόμα φορά με τη σφαγή μουσουλμάνων από τον ακροδεξιό μακελάρη».

Και στα καθ΄ ημάς, «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να ηγηθεί του χώρου του, έχει συμμαχήσει με ακροδεξιές δυνάμεις που δίνουν δυστυχώς τον τόνο στο κόμμα της ΝΔ και καλλιεργούν την ανασφάλεια. Για αυτό η ψήφος των πολιτών θα είναι και μια απάντηση στην παλινόρθωση της Δεξιάς στη χειρότερη μορφή της, τη φαιά, στην Ελλάδα».

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «πολιτεύεται με σημαία την καταστροφολογία και όπλο τον γκεμπελισμό».

H Όλγα Γεροβασίλη κάνει μία ακόμη διαπίστωση: «Η δημόσια παρουσία κι επιχειρηματολογία, πάντως, των στελεχών της ΝΔ και του ίδιου του αρχηγού της, η θεματολογία των φιλικών τους μέσων, η πασιφανής αγωνία να μη διαχυθεί και να υποτιμηθεί κάθε θετική είδηση, τα κατασκευασμένα "fake news" και η καθημερινή καταστροφολογική ατζέντα δεν συνάδουν με τον καλπασμό νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως παρουσιάζεται στις δημοσιοποιημένες, τις "φανερές" δημοσκοπήσεις, πιο πολύ ταιριάζουν με τις "κρυφές", τις "μυστικές"».

Στην κριτική ότι τα θέματα ασφάλειας αποτελούν αχίλλειο πτέρνα για την κυβέρνηση, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθυμίζει ότι «ο ετήσιος μέσος όρος της τελευταίας τετραετίας σε σύγκριση με την προηγούμενη που κυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δείχνει μείωση 43% στις ανθρωποκτονίες, μείωση 17% στις ληστείες και μείωση 9% στις κλοπές και διαρρήξεις». Ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση επισημαίνει ότι για πρώτη φορά δημιουργείται στην Ελληνική Αστυνομία οργανωτική δομή για τη συντονισμένη αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Ερωτηθείσα, τέλος, για την προηγούμενη θέση της, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κάνει λόγο για «μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης, που βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Και πως, παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, «η διαδικασία αποκομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, γίνεται πράξη».

SHARE:

24Media Network